Waar moet je opletten bij het afsluiten van een telefoonabonnement?

Een nieuw telefoonabonnement sluit je vaak niet van voor een maandje, maar meestal voor één of twee jaar. En juist daarom is het goed om voordat je een telefoonabonnement afsluit op een aantal dingen let. De kosten voor een telefoonabonnement kunnen maandelijks best wel hoog zijn. Dus laten we eens kijken naar de punten waarop je kunt letten voordat je een telefoonabonnement afsluit.

Er zijn globaal gezien twee soorten telefoonabonnementen af te sluiten, namelijk een sim only abonnement of een abonnement met een telefoon. Bij de eerste optie krijg je alleen belminuten of een internetbundel. Bij de tweede optie kun je bijvoorbeeld denken aan een samsung telefoon met abonnement. Je krijgt dan ook belminuten en een internetbundel bij je abonnement, maar je betaalt ook voor een nieuwe telefoon. Dit is dan ook direct het eerste punt waar je op moet letten als je een telefoonabonnement afsluit. 

Sim only-abonnement 

Een abonnement met een telefoon is namelijk vaak duurder dan enkel en alleen een sim only abonnement. Daarom is het goed om hier rekening mee te houden. Is jouw telefoon nog goed en werkt ‘ie nog naar behoren? Dan kun je misschien beter ervoor kiezen om deze telefoon te houden en een sim only abonnement af te sluiten. Dat is niet alleen prettig voor je portemonnee, maar ook nog eens beter voor het milieu. 

Is je telefoon aan vervanging toe? Dan kan het slim zijn om te kijken naar een abonnement met een toestel erbij. Houd er rekening mee dat je een telefoon nooit gratis bij een abonnement krijgt. De kosten van de telefoon zijn opgenomen in de abonnementsprijs. 

Hoeveel verbruik ik?

Als je hebt besloten of een sim only abonnement wilt of een abonnement met een toestel dan is nog een vraag heel belangrijk. Want hoeveel verbruik jij per maand? Met verbruik bedoelen we: hoeveel minuten bel jij en hoeveel zit jij op het internet. Het verbruik is vaak afhankelijk van een aantal zaken. Zit je vaak in het OV en reis je van je werk naar huis? Dan zit je vaak meer op je telefoon dan wanneer je elke dag met de auto naar het werk gaat. Heb je thuis en op je werk wifi? Dan verbruik je vaak ook minder. Het is dan dus ook zonde om wel de volle mep te betalen voor een telefoonabonnement. Je kan dan schalen in je abonnementskosten. 

Tegenwoordig kun je vaak ook kiezen ook unlimited. Dan kan je onbeperkt bellen en internetten. De maandelijkse kosten hiervan komen steeds lager te liggen. Dus verschilt het bij jou per week of per maand wat je nodig hebt? Dan is dit een veilige keuze. Houd er ook rekening mee dat je binnen Europa wel gebruik mag maken van je Nederlandse abonnement, maar er zit wel een limiet aan. Ook als je in Nederland een onbeperkt abonnement hebt. 

Globaal kun je dus op twee dingen letten als je een abonnement gaat afsluiten. Het eerste punt is de vraag of je voor een sim only abonnement gaat of een abonnement met een telefoon. En ten tweede is de vraag hoeveel verbruik je per maand? 

Previous Story

Wat is circulaire IT en hoe kun je het toepassen?

Next Story

Dit zijn de geruchten over de iPhone 14