Alles wat je wilt weten over Samsung telefoons

Samsung heeft ondanks weer smartphones uitgebracht met de nieuwste technologische snufjes. Het is logisch dat je soms het overzicht niet meer bijhoudt doordat de Samsung telefoon serie zich steeds meer uitbreidt. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we enkele Samsung telefoons op een rijtje gezet, zoals de Samsung Galaxy S21 FE en de A53 Samsung. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Samsung Galaxy S21

De Samsung Galaxy S21 is een smartphone van Samsung die uitgebracht is vorig jaar in Januari 2021. Deze telefoon biedt een aantal aantrekkelijke nieuwe functies ten opzichte van zijn voorgangers. Eén van de belangrijkste nieuwe functies van de Samsung Galaxy S21 betreft het scherm. Het toestel heeft een 6,2 inch AMOLED-scherm met een hoge resolutie van 3200 x 1440 pixels. Het is logisch als deze informatie je niet zoveel zegt, maar één ding is duidelijk: het beeld is haarscherp tijdens het kijken van video’s of foto’s. Daarnaast is het scherm ook voorzien van een hoge verversingssnelheid, namelijk van 120 Hz. Dit betekend dat je gemakkelijk en snel kunt scrollen en swipen tijdens het gebruik van de Samsung Galaxy S21. Niet alleen het scherm van deze telefoon is een aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van voorgangers, ook de processor is ontzettend krachtig. De processor, of ook wel de Qualcomm Snapdragon 888,  is een van de snelste processors op de markt en zorgt ervoor dat de smartphone snel reageert. Daarnaast is het toestel voorzien van 8GB RAM, wat misschien ook ietwat onbekend voorkomt. Maar dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk zware apps en games kunt gebruiken op de Samsung Galaxy S21 zonder dat de smartphone vertraagt. Naast het scherm en de processor, heeft deze smartphone maar liefst drie lenzen. De hoofdcamera omvat een 64 megapixel camera, die ideaal is als je scherpe foto’s wilt maken. Daarnaast heeft de smartphone een ultra wide camera voor panoramische foto’s en een 3D-diepte camera. De frontcamera heeft ook 10 megapixels, wat betekent dat je scherpe selfies kunt maken met de Samsung Galaxy S21.

Samsung Galaxy S21 FE

Maar wat is nou precies het verschil tussen de Samsung Galaxy S21 en de Samsung Galaxy S21 FE? Kort samengevat is de Samsung Galaxy S21 FE op de markt gezet als een lichtere versie. Omdat dit toestel lichter is in gewicht, maakt het het toestel makkelijker in gebruik. Er zit wel een keerzijde aan, omdat er bij de Samsung Galaxy S21 FE hierdoor wel op enkele onderdelen bezuinigd is. Echter maakt dit het toestel wel betaalbaarder. Aangezien het afgelopen jaar de koopkracht van de gemiddelde Nederlander flink is afgenomen, maakt dit de Samsung Galaxy S21 FE eventueel een meer verstandiger keuze. 

Samsung Galaxy A53

Maar hoe zit het dan precies met de Samsung Galaxy A53? Deze smartphone heeft een 6,5 inch AMOLED-scherm met een hoge resolutie van 2400 x 1080 pixels. In vergelijking tot de Samsung Galaxy S21 is dit scherm dus ietwat groter. De verversingssnelheid van 90Hz is iets lager dan de Samsung Galaxy 21, maar zorgt nog steeds ervoor dat het scherm vloeiend aanvoelt tijdens het scrollen en swipen. Bovendien is deze smartphone ook voorzien van een krachtige processor en maar liefst vier lenzen. Het beschikt namelijk ook over een macro camera, waarmee je close-up foto’s kunt maken. Al met al is dit ook een smartphone met aantrekkelijke functies.

Previous Story

Overal zijn apps

Next Story

Haal specialisatie in huis!