Het verschil tussen sim only en eSIM op een rij

We leven in een digitale wereld en alles moet steeds meer digitaal verlopen. Zo wil je dat jouw verlichting werkt via een smart-systeem en moet je toch niet denken aan het lopen naar je rolluiken. Zo hoef je ook niet meer je simkaart in je telefoon te doen. Want tegenwoordig kan het allemaal met eSIM. Wij leggen je de verschillen uit tussen eSim en sim-only abonnementen. 

Wat is sim-only 

Bij telefoonabonnementen kan je kiezen tussen onder andere sim-only en mobiele abonnementen. Bij een gewoon mobiel abonnementen betekent het dat je een telefoon erbij krijgt. Bij sim only heb je enkel een simkaart die je krijgt. Zo moet je zelf een telefoon aanschaffen of je kan nog door blijven bellen op je oude toestel. 

Wat is een eSIM? 

Dit is een digitale simkaart. E van eSIM staat voor embedded. Er is in dit geval een kleine chip in jouw telefoon ingebouwd. Dit kan natuurlijk alleen bij smartphones en niet bij oude toestellen. Je hoeft in dit geval nooit meer een simkaart in je telefoon te drukken. Je kan gewoon via een app bij je provider jouw sim activeren. Dat werkt dus enorm snel en makkelijk. 

De voordelen van e-SIM 

  • eSIM heeft de toekomst

Waar we steeds meer naar een digitale wereld zullen gaan werkt dat ook voor telefoonproviders. Dus een plastic simkaart is dan niet hetgeen waar je op zit te wachten. Ook maakt het dat je gewoon kan bellen vanaf je smartphone zonder dat ergens ook maar een kaartje inzit. Heel praktisch dus. 

  • Meer simkaarten in één telefoon 

Kan jij gebruik maken van eSIM op je telefoon dan betekent dat nu nog dat je ook een normale simkaart kan gebruiken. Zo kan je dus een dual-sim installeren. Heb jij een werktelefoonnummer en een privenummer dan kan je deze beiden op één telefoon bedienen. 

  • Duurzamer 

Een normale simkaart kan best snel stuk gaan. Bij een kleine beschadiging is het al gedaan. Ook is het altijd zoeken naar van die prikkertjes om je simkaart uit je telefoon te halen. Daar ben je ook niet meer naar opzoek. Als laatste is het natuurlijk duurzamer doordat je geen plastic gebruikt bij een e-SIM. 

De nadelen van e-SIM 

  • Niet alle providers

De optie van een e-SIM is niet bij alle providers beschikbaar. Je bent wordt dus alleen ondersteund door de grote partijen. Hierdoor kan je maar een betere keuze maken en moet je soms gaan voor een duurdere variant. 

  • Niet alle telefoons 

Helaas ondersteunen tegenwoordig nog niet alle telefoons de e-SIM. Dit betekent dat je weer een nieuwe telefoon moet kopen die het wel ondersteunt. Dit kan natuurlijk duur zijn of kosten opleveren die je niet had ingecalculeerd. 

Conclusie: Dit zijn de verschillen tussen sim-only en eSIM!

Er zijn eigenlijk niet gelijk grote verschillen tussen de eSIM en sim-only. Zo kan je zelfs een sim-only abonnement afsluiten wanneer jij een eSIM hebt. Maar met een sim-only kan je ook kiezen voor een plastic simkaart. Zo is er niet gelijk een groot verschil tussen deze twee. 

Previous Story

Welke powerbank is geschikt voor een trektocht?

Next Story

Wil je een eigen website laten maken