/

De beste Scandinavische Netflix series om te bingen!

De beste Scandinavische Netflix series om te bingen!

Als je een fan bent van Scandinavische series en je hebt Netflix, dan ben je op de juiste plek! In deze blogpost delen we de beste Scandinavische series die je kunt streamen op Netflix. Of je nu houdt van spanning, drama, komedie of iets daar tussenin, er is voor elk wat wils. Dus pak je popcorn erbij en laten we beginnen!

 

Netflix

Laten we beginnen met Netflix zelf. Deze streamingdienst staat bekend om zijn brede scala aan series uit verschillende landen, waaronder Scandinavië. Met een enorm aanbod aan titels hoef je je nooit te vervelen. Dus, zet je comfortabel en geniet van deze fantastische Scandinavische series!

 

Scandinavische serie the nurse

The Nurse

De eerste serie op onze lijst is “The Nurse“. Deze Noorse serie volgt het leven van een verpleegster genaamd Johanne. Ze werkt in een ziekenhuis en probeert de balans te vinden tussen haar werk en persoonlijke leven. Met een combinatie van drama en humor is deze serie een absolute aanrader voor liefhebbers van Scandinavische series.

Je kunt deze serie gemakkelijk in een avond bingen. The Nurse is namelijk een TV mini serie en telt wat minder afleveringen dan een normale serie. We zullen nog niet verklappen hoeveel afleveringen de serie precies heeft.

 

Kastanjamanden

Een andere geweldige Scandinavische serie op Netflix is “Kastanjamanden“. In veel andere landen staat deze serie bekend onder de naam The Chestnut Man. Deze Deense serie draait om het leven van een alleenstaande vader genaamd Thomas. Hij worstelt met het opvoeden van zijn twee kinderen en probeert tegelijkertijd zijn eigen leven op de rit te krijgen. Met zijn charmante personages en herkenbare verhaallijnen is deze serie een must-watch. Met een 7.7. op IMBD scoort deze serie erg hoog voor een ‘niet Engelse’ serie.

 

Rita

Als je op zoek bent naar een komische serie, dan is “Rita” iets voor jou. Deze Deense serie volgt het leven van een eigenzinnige lerares genaamd Rita. Ze is rebels, grappig en zet zich in voor haar leerlingen. Met zijn droge humor en scherpe dialogen zal deze serie je zeker aan het lachen maken.

De serie wordt ingedeeld in de categorie drama. Je moet er dus wel van houden. Het voordeel van de serie Rita is, dat het 5 seizoenen heeft. Als de serie in de smaak valt, dan heb je een paar mooie binge avonden voor de boeg. Rita krijgt een erg goede beoordeling op IMBD. Met een 8.1 heeft de serie een erg hoge score voor een Deense serie.

 

Katla

Voor de liefhebbers van sciencefiction en mysterie is er “Katla”. Deze IJslandse serie speelt zich af na een vulkaanuitbarsting. Terwijl de bewoners proberen hun leven weer op te bouwen, blijkt er iets duisters aan de hand te zijn. Met zijn intrigerende plot en prachtige cinematografie is deze serie een aanrader voor liefhebbers van het ongewone.

 

Love & Anarchy

Last but not least hebben we “Love & Anarchy“. Deze Zweedse serie volgt het leven van een getrouwde vrouw genaamd Sofie. Wanneer ze een ontmoeting heeft met een jonge IT-technicus, begint ze te twijfelen aan haar leven en haar huwelijk. Met zijn complexe personages en onverwachte wendingen is deze serie verslavend vanaf de eerste aflevering.

Dus daar heb je het, de beste Scandinavische series op Netflix. Of je nu op zoek bent naar spanning, humor of iets anders, deze series zullen je zeker vermaken. Dus ga ervoor zitten, ontspan en geniet van al het Scandinavische drama dat Netflix te bieden heeft!

Previous Story

Dit zijn de beste Koreaanse series op Netflix

Next Story

Laptop-accessoires: welke opties zijn er?