Laptop-accessoires: welke opties zijn er?

Je hebt een laptop gekocht en kan niet wachten om het te gebruiken. Direct doe je hem open, druk je op de aan-knop en het plezier kan beginnen. Toch kan het soms nog eens voelen alsof er iets mist. Het trackpad of toetsenbord werkt bijvoorbeeld niet fijn. In dit artikel gaan we kijken naar welke laptop-accessoires oplossing kunnen bieden. Laten we kijken of er nog wat nieuws tussen zit!

Welke accessoires kan je laptop aan?

Voordat we een licht gaan werpen op welke opties je hebt, is het eerst zaak om te kijken welke opties jouw laptop überhaupt hééft. Het is namelijk zo dat elke laptop moet beschikken over de juiste koppelmogelijkheden om met leuke accessoires aangekleed kan worden.

Op websites die laptops aanbieden, zoals Laptop.nl, kan je in de productgegevens altijd vinden waarover je laptop beschikt. Denk hierbij aan USB-poortjes of HDMI-aansluitingen. Sommige apparaten die je wil koppelen, werken op Bluetooth. In dat geval is het dus zeker belangrijk dat jouw nieuwe laptop hierover beschikt.

Draadloze muis en toetsenbord

Hoewel sommigen ze overbodig vinden, kunnen anderen het niet meer wegdenken: een draadloze muis en toetsenbord. Deze met USB aan te sluiten accessoires kunnen enorm helpen als je bijvoorbeeld niet goed met de trackpad overweg kan, of als je je laptop regelmatig elders hebt liggen, maar je nog wel vanaf de bank wil kunnen werken.

Laptopstandaard

Een laptopstandaard helpt je niet alleen om je laptop op een ergonomische manier op je bureau te plaatsen, maar kan ook erg goed helpen om je laptop af te koelen. Zo heb je ook laptopstandaarden die over ingebouwde koelers beschikken – ideaal als je bijvoorbeeld veel gamet en je hardware regelmatig overuren maakt.

Controller

Over gamen gesproken, wist je dat je ook een controller op je laptop aan kan sluiten? Hoewel er veel mensen heilig zweren bij gamen op een computer in plaats van console, zullen ook zij over sommige spellen zeggen dat deze gewoon fijner te bespelen zijn met een controller. Voor de meeste controllers dien je over een USB-poort te beschikken.

Headset of microfoon

Niet alleen voor gamers, maar ook wanneer je bijvoorbeeld veel praat via Discord of Skype, kan een headset de ideale aanvulling zijn op jouw laptop. Ook als je bijvoorbeeld zelf veel video’s maakt, kan een headset of microfoon erg geschikt zijn.  Let wel op of je voor een bedrade of draadloze gaat; hierin verschilt het namelijk sterk in wat voor koppelfuncties je laptop dient te hebben. Ben je bang dat je headset beschadigd raakt als je hem opzij legt? Dan kan je zelfs nog een headsetstandaard overwegen!

Sleeve, tas of rugzak

Wie zijn laptop veel met zich meeneemt, zal er zeker goed aan doen om een laptopsleeve, -tas of -rugzak te kopen. Daarbij is het ook belangrijk om goed rekening te houden met je wensen. Heb je bijvoorbeeld een touchscreen laptop die je in zijn sleeve nog wil gebruiken, dan is een speciale touchscreen-hoes ideaal! Bovendien kan je in een sleeve je laptop zo compact en klein mogelijk vervoeren. Wil je echter veel meer spullen met je mee vervoeren, zoals schoolboeken? Dan kan je beter voor een laptoprugzak gaan. Let wel altijd op of de sleeve of tas groot genoeg is; niet elke laptop past namelijk in elke tas.

Previous Story

De beste Scandinavische Netflix series om te bingen!

Next Story

Hoe kies je de juiste Apple iPhone lader?