Besparen op je vaste lasten? Zo doe je het

Het is een bekende uitspraak wat toepasbaar is op veel mensen: dat je aan het einde van je geld nog een klein beetje maand over hebt. Helaas denken we vaak aan het begin van de maand dat we het makkelijk moeten kunnen redden met het geld wat we dan op onze rekening hebben staan, maar vaak gaat geld er sneller doorheen dan je zou denken. Benieuwd hoe je het beste kunt besparen op je vaste lasten, zodat je uiteindelijk (hopelijk) meer geld overhoudt voor de leuke dingen in het leven? Wij geven tips.

Breng je vaste lasten in kaart

De allereerste stap om te kunnen besparen op je vaste lasten is dat je moet weten waar je geld precies naartoe gaat hoe frequent dit gebeurt en om hoeveel geld dit gaat. Dit zou je kunnen doen door op papier in een kasboekje al je uitgaven bij te houden, maar vaak kun je dit ook eenvoudig digitaal invoeren. Er bestaan zelfs apps die dit voor je kunnen doen, het eigen wat jij hoeft te doen is je bank te koppelen.

silver round coin on white ceramic pig coin bank

Check je verzekeringen

Een verzekering is iets waar je elke maand premie aan betaald en wat je waarschijnlijk jaarlijks best een hoop geld kost. Het is daarom verstanding om je verzekeringen eens goed onder de loep te nemen. Sommige mensen zijn namelijk voor bepaalde zaken onnodig verzekerd, en in sommige gevallen zelfs dubbel verzekerd. Deze maandelijkse kosten zijn dus hartstikke onnodig! Zeker met iets als zorgverzekeringen is het helemaal niet moeilijk om geld te besparen, omdat je elk jaar de mogelijkheid hebt om te kunnen wisselen van zorgverzekeraar. Vaak bieden bedrijven of verzekeraars bij deze overstap een boel korting aan. Dit kan je jaarlijks veel geld besparen!

Bespaar waar het kan

Vaak zijn er veel manieren om simpel te kunnen besparen, maar weet jij simpelweg niet wat de mogelijkheden hierbinnen zijn. Zo zijn er hee lveel mensen die gemakkelijk zouden kunnen besparen op hun internet, maar laten ze zich misleiden door verkoop- of marketingtrucs van internetproviders. Wist je bijvoorbeeld dat er van de anno 2021 snelste vorm van internet, glasvezel, ook opties bestaan die niet super duur zijn? Zo bestaat er goedkoop glasvezel internet, waardoor je van het beste en snelste internet kunt genieten zonder dat je bankrekening hieronder hoeft te lijden.

Kijk goed naar je lopende abonnementen

A=Ook abonnementen zijn iets waar je goed naar moet kijken om zeker te weten dat er niet onnodig geld naartoe gaat Soms heb je namelijk nog abonnementen bij iets als een sportschool lopen waar je eigenlijk nooit meer naartoe gaat, of bij een bioscoop waar je toch eigenlijk niet meer heen wil. Hoewel dit soort abonnementen soms maar een paar euro per maand kosten, kan dit jaarlijks behoorlijk oplopen. Dat maakt het zeker de moeite waard om geregeld goed naar te kijken voordat dit je onnodig geld kost.

Heb je al deze tips verwerkt, dan zul je zien dat je waarschijnlijk een hoop geld zal besparen. Door eens goed te kijken naar je vaste lasten hebben sommige mensen al honderden euro’s bespaard! Het kost misschien even tijd om alles gedetailleerd te bekijken, maar dan heb je ook wat!

Previous Story

Wat moet je tegenwoordig nog zonder hoesje?

Next Story

Autoverzekeringen: waar moet ik op letten als ik mijn auto verzeker?