Wat moet je tegenwoordig nog zonder hoesje?

Een smartphone dagelijks intensief gebruiken zonder hoesje eromheen brengt risico’s met zich mee. Bijvoorbeeld het risico dat je telefoon vroegtijdig het lootje legt doordat het toestel vloeistof- en waterschade oploopt na een ongelukkige plons in het water. Een ongelukkige val kan resulteren in een lelijke kras in het scherm of de behuizing. Je gaat er niet vrolijk van worden, dat kunnen we allemaal wel toegeven. Maar waarom zijn er dan toch nog eigenwijze mensen die besluiten om géén hoesje te gebruiken? Misschien omdat ze denken dat een hoesje afbreuk doet aan het uiterlijk van hun smartphone, maar dit valt eigenlijk heel eenvoudig te weerleggen. Met een doorzichtige case hoef je niet eens zien dat jouw telefoon extra beschermd wordt. En nee, dan hebben we het niet over de hoesje uit China voor een paar Dollars, maar een kwalitatief product van een A-merk. Als je veel geld wilt neerleggen voor een high-end of mid-range smartphone, dan mag een hoesje telefoon ook wel een paar tientjes kosten, toch? In dit artikel leggen we uit welke soorten telefoonhoesjes er zijn met elk hun eigen voordelen.

Welke soorten telefoonhoesjes zijn er?

Telefoonhoesjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, soorten en maten. Voordat je halsoverkop een telefoonhoesje gaat kopen, doe je er verstandig aan om jezelf een aantal vragen te stellen. Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we hieronder een lijstje opgesomd met de meest verkochte type smartphonehoesjes met hun belangrijkste kenmerken.

  • Backcover: beschermt de achterkant en zijkanten van je telefoon. Verreweg de meest populaire type case op de markt. Dit heeft het telefoonhoesje vooral te danken aan zijn slanke vorm. Kies je voor een siliconen iPhone 12 Pro hoesje van Casimoda, dan is het toestel verzekerd van een naadloze fit en wordt jouw telefoon nog beter beschermd tegen krasjes dankzij het zachte materiaal. Ook hebben de hoesjes handige ‘bobbeltjes’ aan de zijkant voor extra grip. Een echte aanrader!
  • Wallet case / flip case: beschermt jouw telefoon volledig door de . Veel wallet hoesjes hebben een horizontale stand wat een absolute life-hack is voor het bekijken van een film. Ook vind je meestal vakjes aan de binnenkant van de case waarin je ook wat pasjes kwijt kunt. Erg handig, want dan kun je je portemonnee thuislaten. Een nadeel van een hoesje met flap is dat het telefoonhoesje altijd opengeklapt moet worden om te bellen of een foto/filmpje te maken. Gemak dient de mens? Overweeg dan een portemonnee hoesje met auto-wake functie. Het scherm wordt dan automatisch in- en uitgeschakeld wanneer je de hoes opent. Dat is écht handig!
  • Hoesje met koord beschermt jouw telefoon én heeft een handig crossbody koord. Kortom, een prima bescherming voor een algehele bescherming. Het wordt ook wel het ultieme telefoonaccessoire voor op een festival genoemd. Je houdt je handen namelijk vrij om dansjes te wagen met vrienden en hebt je telefoon in de buurt. Het is ook een handig accessoire voor op de fiets. Het is namelijk sinds juni 2019 verboden om je mobiel vast te houden tijdens het fietsen, waar natuurlijk iets voor te zeggen. Veiligheid moet altijd voorop staan!
Previous Story

Van navigatiemiddel tot smartwatch

Next Story

Besparen op je vaste lasten? Zo doe je het