3 tips voor als je veel achter je computer zit

Heb jij een zittend beroep, houd je van gamen of zit jij gewoon veel achter je computer? Dan herken je vast het gevoel van vermoeide benen en dikke voeten. Niet gek want omdat je de hele dag zit, is de bloedcirculatie in je benen minder en kan vocht zich ophopen. Niet een heel fijn gevoel toch? Daarom is het goed om een beetje te blijven bewegen. Hoe? In dit artikel geven we je 3 makkelijke tips om meer te bewegen tijdens het werken, gamen of computeren. 

1.   Zet een wekker om op te staan

Je kent het vast wel: je zit lekker in je werk en vergeet de tijd helemaal. Hierdoor kan het makkelijk zijn dat jij een paar uur niet van je stoel afkomt. Toch is het erg belangrijk om af en toe even op te staan. Het is namelijk niet goed voor je spieren en je bloedsomloop om uren achter elkaar te zitten. Zet daarom ieder uur een wekker om even op te staan. Loop een rondje door het kantoor of je woning en stretch je benen even. 

Merk je dat je van te lang zitten dikke voeten krijgt? Dan raden we je aan om steunkousen te dragen. Dit zijn speciale kousen die druk zetten op je onderbenen en hierdoor bloedcirculatie stimuleren. Hierdoor worden de afvalstoffen en het vocht uit je opgezwollen voeten afgevoerd naar je knieën, vanaf waar je hart het pompen weer kan overnemen. 

2.              Stretch tijdens de lunch

Tijd om te lunchen? Gun je lichaam dan ook even om te stretchen. Door het lange zitten kun je een pijnlijke rug of stijve nek hebben. Leg tijdens het stretchen de focus op je rug, nek en schouders. Even stretchen hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, je kunt het bijvoorbeeld doen terwijl je wacht op je pruttelende koffiezetapparaat of je broodje uit het tosti-ijzer. 

3.              Tel je stappen

Wanneer je 6.000 tot 10.000 stappen per dag zet ben je goed bezig. Helaas schiet bewegen er weleens bij in wanneer je lang achter je computer zit. Gelukkig zijn er manieren om dit leuker te maken, zoals een kleine competitie! Zo kun je via je iPhone je stappen bijhouden en deze delen met je collega’s. Hiermee motiveer je jezelf en je collega’s om wat vaker te bewegen. 

Beweeg jij ook weinig tijdens het computeren? Volg dan een van deze tips om klachten te voorkomen.

Previous Story

3 redenen waarom hoortoestellen hun stigma niet meer verdienen

Next Story

Dit is alles wat we nu weten over nieuwe tech lanceringen in 2021