Dit is alles wat we nu weten over nieuwe tech lanceringen in 2021

In de zomervakantie staat vaak alles en iedereen op stil. Dat is maar goed ook, want vaak zijn veel mensen daar sterk aan toe na een druk jaar van werken. Ook landelijk vallen er veel dingen stil – het nieuws verkeert in komkommertijd de Tweede Kamer is met zomerreces – etcetera. Toch begint het na de zomerstop al snel te kriebelen, in ieder geval bij veel tech fans: wat kunnen we precies verwachten voor het komende jaar?

Iphone 13

De jaarlijkse presentatie van Apple in september is altijd een groot evenement. Hoewel het vaak nog heel wat speculeren is zonder dat er daadwerkelijk iets te zeggen valt over de verwachtingen, lekt er altijd al het een en ander uit waardoor de echte tech fanaat vaak al een heleboel weet voordat de daadwerkelijke lancering plaatsvindt. Rond 14 september zal Apple zijn vijftiende generatie iPhone lanceren: de iPhone 13. Er zal een nieuwe WiFi antenne inzitten, die WiFi 6e kan ondersteunen. Ook krijgen de iPhones een nieuwe widelens, met sensorshiftstabilisatie. Dat zorgt ook voor een betere performance bij situaties met weinig licht. Deze stabilisatiemodus zou je nu alleen kunnen kennen van de iPhone 12 Max. Qua uiterlijk zal de iPhone 13 niet veel veranderen, al zouden de lenzen iets meer uitsteken en zal de iPhone iets dikker worden.

Macbook Pro 2021

Er gaan al maanden geruchten rond over de nieuwe Macbook Pro, die in 2021 gelanceerd zou worden, en volgens sommige speculeerders zou dat al in de zomer zijn. Helaas heeft deze lancering nog even op zich laten wachten, maar er is een goede verwachting dat deze release wel in het najaar zal plaatsvinden; de verwachte datum is ergens tussen september en november. Deze Macbook zal spectaculaire vernieuwingen met zich meebrengen. Zo is de nieuwe Macbook Pro de eerste Macbook met een mini led scherm. Er wordt niet verwacht dat de lancering in september zal vallen, tegelijk met het aankondigen van de nieuwste iPhone en Apple Watch – dat is ongebruikelijk voor Apple. Hoewel het nog niet zeker is, denken experts dat er vooral veel progressie zit in de hardware, zo zouden meerdere modellen van Apple gebruik gaan maken van de M1X chip, die ontzettend krachtig is.

photo of smartphone in camera application

Samsung Galaxy S21 FE

Dit nieuwe model van Samsung zal een goedkopere versie worden van de Samsung Galaxy 21, al is het nog niet helemaal zeker hoe groot het prijsverschil precies zal worden. De aankondiging van deze telefoon zal volgens verwachtingen plaatsvinden op 8 september. De telefoon heeft een 6,4 inch-amoled-scherm met een hoge 120Hz-ververssnelheid – niet mis dus. Het nieuwe toestel is beschikbaar in allerlei verschillende kleuren, waardoor er voor iedere liefhebber wel wat wils is.

Tom Cruise naar de ruimte

Goed, misschien een iets andere interpretatie van het woord ‘lancering’ maar wel een interessante ontwikkeling: naast dat Jeff Bezos dit jaar de ruimte in is geweest, zal ook Tom Cruise dit jaar naar de ruimte gaan om een film op te nemen. Ja, je hoort het goed! In het International Space Station (ISS) Zal Tom Cruise samen met regisseur Doug Liman een film opnemen, terwijl ze acht dagen aan boord van het ruimtestation blijven. Ook Russische actrice Yulia Peresild en regisseur Klim Shipenko zullen een film opnemen aan boord van ISS. Hier gaan wel maanden van astronautentraining aan vooraf.

Previous Story

3 tips voor als je veel achter je computer zit

Next Story

Wat zijn de voordelen van een prebuilt gaming pc?