Zo maak jij jouw onderneming schaalbaar

Wanneer jij een onderneming start wil je ervoor zorgen dat je gaat groeien. Maar hiervoor moet je wel kunnen groeien. Wij geven je tips zodat jij jouw onderneming schaalbaar kan maken. 

Je bent begonnen met je bedrijf, en de eerste verkoopcijfers zijn veelbelovend. Zo rij je in het eerste jaar al een flinke auto, en lijkt alles voor de wind te gaan. In plaats van stil te gaan zitten moet je proberen verder te ontwikkelen. Want je wil ervoor zorgen dat jouw bedrijf toekomst heeft, dit betekent een duurzame bedrijfsstructuur. Oftewel het woord: schaalbaarheid. 

Waarom is schaalbaarheid belangrijk?

Laten we je eerst een nog iets beter beeld geven van wat schaalbaarheid eigenlijk betekent. Jouw onderneming moet het vermogen zich aan te passen aan mindere, maar ook aan betere periodes. Het volume van jouw producten, of diensten moet gemakkelijk aan te passen zijn. Dit doe je niet alleen door werknemers in te huren, maar ook door online bijvoorbeeld je website te verbeteren via openstack.

Hoe werkt online schaalbaarheid?

Jij hebt een website of een onlineproject. Dan wil je dat dit project is gemaakt op zowel veel als weinig bezoekers. Ook kan je jouw online infrastructuur verbeteren door te werken met een openstack. Je betaalt precies voor wat je gebruikt. Zit jij in een mindere periode met minder werknemers en minder verkeer dan schaal je makkelijk bij naar beneden. 

Schaalbaarheid op de werkvloer 

De meeste ondernemingen starten met één of twee personen. Naarmate je meer klanten krijgt wordt je bedrijf groter. Je moet klanten helaas doorsturen en/of je kan niet meer dezelfde kwaliteit leveren als jaren geleden. Dit wordt ook wel groeipijn genoemd. Je bedrijf is niet schaalbaar genoeg. Wanneer je wil groeien zal je afstand moeten nemen als eigenaar. Dit betekent eigenlijk gewoon dat jij moet kunnen delegeren. 

Waarom is schaalbaarheid belangrijk 

Wil jij niet onnodig klanten verliezen dan moet je toch echt de schaalbaarheid van je bedrijf veranderen. Daarnaast krijg je nu ook meer ruimte voor nieuwe klanten. En misschien wel het allerbelangrijkste. Je krijgt zelf weer een beetje ruimte om te ademen. Helaas zijn er veel ondernemers die een burn-out oplopen door overmatig veel werk. Luister er hier een radio uitzending over.  

Previous Story

Invloed van refurbished apparaten op het milieu

Next Story

Van achteruitrijcamera’s tot beveiligingssystemen: wat zijn de voordelen van technologisering?