Invloed van refurbished apparaten op het milieu

De vervuilende stoffen, die generaties al jarenlang uitstoten door de bestaande fabrieken en rijdende auto’s, verslechteren het klimaat voortdurend. Momenteel lijkt de klok te tikken voor het klimaat. Het is belangrijk dat de huidige generatie aan de bel trekt en het verschil probeert te maken. Het klimaat heeft ons nodig. 

Bedrijven spelen een grote rol in het streven naar een vermindering van de hoeveelheid vervuilende stoffen in de lucht. Zij produceren dagelijks een hoop producten, waarbij de fabrieken verantwoordelijk zijn voor de uitstoot van vervuilende stoffen. Bedrijven kunnen hier verandering in brengen door zich te richten op de inkoopafdeling. Zo is het mogelijk dat zij gebruik maken van gebruikte of tweedehands producten. Een refurbished printer, smartphone en tablet zullen het klimaat veel minder beïnvloeden dan nieuwe producten. 

Langere levensduur

De refurbished producten bieden de ideale oplossing voor bedrijven die een betere relatie met het milieu willen aangaan. De producten hebben door het hergebruik een langere levensduur, waardoor de producten minder koolstof belastend zijn en het milieu op die manier minder beïnvloeden. 

Nieuwe productie wordt vermeden

Indien de huidige bedrijven hun hoeveelheid aangeboden producten willen vergroten, zullen zij meer producten produceren. Hierdoor zal het milieu verder vervuild worden, waardoor het klimaat uiteindelijk negatief beïnvloed wordt. 

De toekomstige bedrijven zullen, indien zij meer producten willen aanbieden, gebruik maken van tweedehands producten. Op die manier zal er geen nieuwe productie nodig zijn, waardoor het milieu niet verder vervuild zal worden, maar zal de hoeveelheid aangeboden producten alsnog vergroot worden. Een win-winsituatie! 

Wat is het verschil tussen gebruikt en refurbished producten?

Er is echter een groot verschil tussen tweedehands producten op Marktplaats en tweedehands producten die bedrijven aanbieden. Maar wat is dit verschil exact?

Gebruikte producten worden, bij verkoop, vooraf niet gecontroleerd door een professionele partij. Hierdoor kunnen er nog gegevens op het apparaat staan van de vorige eigenaar en kunnen onderdelen van het apparaat kapot of versleten zijn, waardoor het apparaat niet meer optimaal werkt. Bovendien bieden de gebruikte producten ook vaak geen garantie. De gebruikte producten worden namelijk in de meeste gevallen door particulieren aangeboden.

Refurbished producten krijgen een tweede leven via een industriële partij. Hierbij worden de producten vooraf eerst grondig getest en gecontroleerd, waarbij eventuele kapotte of versleten onderdelen gerepareerd of vervangen worden. Op die manier is de verkopende partij zeker dat zij, ondanks het hergebruik, alsnog kwalitatieve producten aanbieden. Verder wordt er een garantie aangeboden bij vrijwel alle refurbished producten.

Kortom, refurbished producten bieden veel voordelen. Bij een nieuwe smartphone, tablet of printer kopen weet jij voortaan waar jij en het milieu het meest van profiteren!  

Previous Story

De toekomst van iGaming in het Metaverse

Next Story

Zo maak jij jouw onderneming schaalbaar