Wat is EURt, de euro stablecoin van Tether?

Wat is EURt?

EURt is een aan de Euro gekoppelde stablecoin die uitgegeven wordt door Tether. Tether is ook het bedrijf dat de grootste stablecoin ter wereld uitgeeft, namelijk USDT. Tether kopen kan op bijna elke cryptobeurs en cryptoplatform ter wereld. De meest betrouwbare cryptobrokers zijn Anycoin Direct, Coinbase, Binance en Crypto.com. Het bedrijf geeft meerdere stablecoins uit gelinkt aan verschillende fiatmunten zoals de Amerikaanse Dollar, Britse Pond, en de Chinese Yuan. EURt spiegelt zijn waarde aan de euro via een gedecentraliseerd netwerk en biedt een manier om gemakkelijk cryptocurrencies om te zetten naar een vertrouwde fiatmunt zonder effectief uit de cryptomarkt te stappen. Dit is natuurlijk ideaal voor Europese crypto investeerders die de waarde van hun portefeuille willen beschermen tegen prijsschommelingen. Tether heeft als het ware een platform gecreëerd die dient als brug tussen de traditionele financiële wereld en de cryptomarkt.

Hoe werkt de EURt stablecoin?

Het bedrijf Tether accepteert stortingen en opnames in fiatmunten van gebruikers. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het creëren en vernietigen van Tether tokens in overeenstemming met de reserves die ze beheren. Vaak worden Tether en Bitfinex vergeleken met traditionele centrale banken maar dan voor de cryptomarkt.

Oorspronkelijk werd Tether uitgegeven op de Bitcoin-blockchain via het Omni Layer-protocol. Een gedecentraliseerd platform dat wordt gebruikt om activa op Bitcoin te creëren en te verhandelen. Tegenwoordig worden de meeste Tether tokens uitgegeven op Ethereum (ETH) en andere blockchains zoals Tron (TRX) en EOSIO (EOS). Deze alternatieve blockchains worden vaak gebruikt wanneer het Ethereum netwerk overbelast is en dus de gasfees de lucht in schieten. De functie van EURt op de andere blockchains is exact hetzelfde. Er worden evenveel EURt tokens gecreëerd op de blockchain als er euros aanwezig zijn in de reserves van Tether.

Door blockchain technologie van onder andere Ethereum, Tron en EOSIO is het voor Tether mogelijk om Tether tokens te creëren en te vernietigen op basis van de totale waarde die ze zelf in bewaring hebben. De circulatie van alles tokens op de blockchain wordt ook gerapporteerd via een protocol.

Wat is de waarde van 1 EURt token?

Zoals als besproken in dit artikel is EURt een één-op-één representatie van de Euro fiatmunt. De digitale token is gekoppeld aan de fiatvaluta waardoor gebruikers toegang krijgen tot een heel resem aan mogelijkheden in de cryptomarkt.

Stablecoins zoals EURt worden om de volgende dingen gebruikt:

  • Hefboomhandel
  • Omzeilen van traditionele financiële toetredingsdrempels
  • Om hyperinflatie in falende economieën te omzeilen
  • Geld versturen over grenzen heen zonder administratieve rompslomp
  • Het kopen en verkopen van cryptomunten op verschillende beurzen, gedecentraliseerde applicaties en op blockchain gebaseerde games

Conclusie

Net als andere stablecoins die door concurrenten in de sector worden uitgegeven (de door Circle uitgegeven USDC bijvoorbeeld), wordt het EURt-token beheerd door één centraal bedrijf. Je moet het dus absoluut niet verwarren met echte decentrale cryptomunten zoals Bitcoin. Toch hebben stablecoins een heel belangrijke functie in de cryptomarkt zoals we hierboven al hadden beschreven.

Previous Story

Hoe beheer ik mijn wagenpark beter?

Next Story

Wat zijn de voordelen van een WMS systeem?