Hoe beheer ik mijn wagenpark beter?

black coupes
Photo by Torsten Dettlaff on Pexels.com

Het is een heel karwei om een wagenpark met veel auto’s zo efficiënt mogelijk te beheren. Met veel voertuigen komt veel administratie en voor veel administratie heb je een goede focus nodig. Gelukkig is er hulp onderweg. Door slimme technologie te gebruiken kan het beheren van je wagenpark een stuk minder gedoe worden. Door je wagenpark beter te beheren kun je veel tijd en kosten besparen en een betere controle uitvoeren op je chauffeurs, maar ook op je ladingen. Dit zijn de slimste manieren om de grip op je wagenpark te verbeteren.

Accurate rittenregistratie

Laten we allereerst beginnen bij de rittenregistratie van de reizen die je bedrijfsvoertuigen maken. Er zijn heel veel manieren waarop een goede rittenregistratie tijd en kosten bespaart, te beginnen met brandstof. Door een goede analyse van de ritten, zowel de rijstijl als de routes, kan veel brandstof en dus geld bespaard worden evenals tijd. Ook scheelt het een hoop gesteggel met de Belastingdienst wanneer je rittenregistratie top geregeld is. Hiervoor heb je goede meetapparatuur nodig en goede software om dit te analyseren. Een goede digitale tachograaf is een begin, maar er is meer technologie beschikbaar om meer data te krijgen voor de software om te analyseren.

Track en Trace

En zo komen we bij het track en trace systeem voor bedrijfsvoertuigen. GPS technologie is al een redelijk lange tijd beschikbaar maar het wordt pas enkele jaren optimaal gebruikt. Door een track en trace systeem te gebruiken heb je altijd een overzicht waar je gehele wagenpark is en kun je de beste data verzamelen om vervolgens te analyseren met de software hiervoor. Deze zal vervolgens de verbeterpunten uitlichten die je tijd en geld gaan besparen. Maar dit is niet de enige functie die track en trace heeft. Zo kunnen ook verboden gebieden afgebakend worden en kan er bij problemen snel geschakeld worden vanuit het bedrijf.

Andere meetapparatuur

Meten is weten zeggen veel professionals in verschillende branches en in dit artikel komt dit ook duidelijk naar voren. Dus is het geen verrassing dat het laatste kopje óók over het meten van gegevens van het wagenpark gaat. Naast afstand en tijd zijn er veel meer dingen die gemeten kunnen worden. Benzineverbruik, temperatuur, bandenspanning, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor bedrijven die voedsel vervoeren is het bijvoorbeeld een aanrader om de temperatuur in je bedrijfsvoertuigen te monitoren om zo snel problemen te kunnen identificeren en voorkomen. Hoe meer data je hebt, hoe meer de chauffeur kan focussen op veilig en zuinig rijden. Vanuit de thuisbasis kunnen door slimme notificaties problemen sneller opgelost worden.

Previous Story

Investeren in Cardano of Ripple; wat is de beste keuze?

Next Story

Wat is EURt, de euro stablecoin van Tether?