Powerbanks van de Action & Lidl: hoe goed zijn ze? + alternatieven

Powerbank van de Action & Lidl: hoe goed zijn ze? + alternatieven

Niks zo vervelend als een lege telefoon tijdens bijvoorbeeld een lange autorit of tijdens een festival. Waarschijnlijk is er geen oplader in de buurt. Een powerbank is dan erg handig. Ook de Action & Lidl bieden deze apparaten aan voor een erg goedkope prijs. Maar hoe goed zijn deze powerbanks eigenlijk?

Wat is een powerbank

Stel je bent onderweg met de navigatie van je telefoon, maar opeens is de batterij bijna leeg. Niet handig als je geen oplader in de buurt hebt. Ook voor mensen die veel reizen, vaak naar festivals gaan of hun telefoon vaak nodig hebben, is het niet prettig als die leeg is. Dan denk je nu misschien: je kan toch gewoon een oplader meenemen? Op veel plekken zijn echter helemaal geen stopcontacten, denk aan het openbaar vervoer of een festivalterrein. Gelukkig bestaan er dan powerbanks. Een powerbank wordt ook wel een externe batterij genoemd.   Het is een mobiele oplader waar je allerlei elektrische apparaten mee oplaadt zonder dat je een stopcontact nodig hebt.  Voorbeelden van deze elektrische apparaten zijn smartphones, tablets, GoPro’s en in sommige gevallen ook laptops. Deze powerbank moet je wel zelf van tevoren op te laden, zodat je later je elektrische apparaten kan opladen wanneer dit nodig is. Er zijn heel wat verschillende powerbanks verkrijgbaar met hun eigen eigenschappen en specificaties. Zo zijn powerbanks er in verschillende afmetingen, met verschillende mAh waarden, in verschillende designs en met extra’s zoals ledlampjes, Quickcharge en een zaklampje.

Wat is een mAh waarden?

MAh staat voor milliampère-uur. Dit geeft aan hoe lang een batterij een bepaalde stroomhoeveelheid kan afgeven. Hoe hoger de mAh-waarde, hoe vaker je je apparaat ermee kunt opladen. Maar hoe vaak je je apparaat met de powerbank kunt opladen is ook afhankelijk van de grootte van je batterij. Een smartphone heeft meestal een batterij van ongeveer 3000 mAh. Met een powerbank van 5000 mAh zou je ongeveer twee keer je telefoon kunnen opladen. Ben je van plan een powerbank aan te schaffen? Dan is het goed om eerst te bedenken hoe vaak je hem wilt gebruiken en wat je ermee wilt opladen. Als je een tablet wilt opladen heb je een powerbank met een hogere capaciteit dan als je het alleen voor je telefoon wilt gebruiken.

Goedkope vs. duurdere powerbanks

De grote vraag is nu natuurlijk of goedkopere powerbanks het wel net zo goed doen als de duurdere varianten? Want een telefoon van een paar honderd euro opladen met een powerbank van een tientje? Kan dat wel? Gelukkig maakt het niet heel veel uit voor je telefoon met welke powerbank je het oplaadt. Maar wat wel kan gebeuren bij goedkopere powerbanks is dat ze sneller leeg gaan. Maar gelukkig zijn er powerbanks van Lidl, Action & Aldi die het verassend goed doen.

SILVERCREST® Powerbank 20.000 mAh (Aluminium – koper)

Deze powerbank ziet er erg mooi uit met zijn strakke design. Je kunt kiezen voor aluminium met koper of aluminium met zilver. Daarnaast kun je met deze powerbank zowel je smartphone, MP3-speler, tablets en camara opladen. Met de krachtige 20.000 mAh li-polymeer-accu hoef jij je geen zorgen te maken over een leeg apparaat. Je kunt je telefoon zelfs meerdere keren opladen met deze powerbank. De batterijstatus wordt op de powerbank aangegeven met een led lampje. Daarnaast heeft deze powerbank een QuickCharge 3.0 wat zorgt voor een supersnelle oplaadtijd. En dat allemaal voor slechts 27,99 euro via de LidlShop.

SILVERCREST® Powerbank 10.000 mAh

Op de LidlShop is nog een pareltje van een powerbank te vinden. Deze powerbank ziet er simpel, maar elegant uit en is te verkrijgen in 3 verschillende varianten: bruin, zwart of navy. Ook deze powerbank is voorzien van een Smart Fast Charge en is binnen no time opgeladen. De accu is de helft minder dan de andere powerbank op de LidlShop, maar geloof ons met 10.000 mAh kom je een heel eind. Als je toch wil dat je telefoon zich sneller oplaadt, kan je er ook nog voor kiezen om het via de kabel te doen. Hij heeft namelijk ook gewoon usb-aansluiting. Deze powerbank bij de Action kost 17,99 euro.

Trust powerbank Action

Deze Action powerbank kost slechts 19,95 euro en heeft een fantastische capaciteit. De mAh is maar liefst 16.000 en zorgt ervoor dat jij nooit meer een lege telefoon hebt. Met deze powerbank kan je dus ongeveer vier keer je telefoon opladen met dezelfde batterij. Daarnaast neemt hij weinig ruimte in beslag waardoor je hem altijd overal mee naar toe kunt nemen. Deze powerbank heeft een afmeting van 16x8x2.3 cm. Hij past dus makkelijk in je tas of rugzak. Moet je beste vriend of je vriendin zijn of haar telefoon ook opladen? Geen probleem! Deze powerbank heeft twee usb-poorten waarmee je twee telefoons tegelijk kan opladen. Handig toch

Silicon Power S100 – Aldi

Deze powerbank is er weer een die voor een kleine prijs ontzettend goed werkt. Hij heeft een capaciteit van 10.000 mAh en is voorzien van twee usb-poorten. Zo kan je twee apparaten tegelijkertijd opladen. Door de Silicon Power wordt er tijdens het opladen nauwelijks energie verspilt. Niet gek dat deze powerbank bekend staat om zijn energiezuinigheid. Daarnaast is deze zwarte powerbank is beveilig tegen kortsluiting en tegen onder- en overspanning. Hierdoor is het mogelijk om al je apparaten veilig een aantal uur aan deze powerbank op te laden. Als je hem besteld hebt, komt hij ook nog eens erg mooi ingepakt. Je koopt deze powerbank voor 12,99 euro bij de Aldi.

Powerbanks onder 5 euro

Er bestaan natuurlijk ook powerbanks die nog goedkoper zijn, namelijk powerbanks voor onder de 5 euro. Ze zijn vaak gemaakt van aluminium en hebben een standaard look. Een lang buisje met een oplaadpunt en een usb-poort. Misschien heb je er wel een thuis? Helaas presteren deze powerbanks niet altijd even goed. Ze hebben vaak maar 2600 mAh, wat betekent dat ze jouw telefoon niet eens 100% kunnen opladen. Niet echt ideaal dus.

Previous Story

4 manieren om makkelijk online geld te verdienen

Next Story

G-Krachten: Wat zijn g-krachten eigenlijk?