Welke powerbank is geschikt voor een trektocht?

Jij wil de geschikte powerbank mee voor tijdens een trektocht? Wij geven je tips en een paar powerbanks die je zeker mee wil nemen tijdens je volgende trektocht

Capaciteit

De absolute nummer 1 bij het kiezen van een powerbank is de capaciteit. Hoe vaak kan jij je telefoon ermee laden? Hoe zwaarder het vermogen en de capaciteit hoe langer je op pad kunt zonder ergens te hoven laden. 10.000 mAh is vaak een geschikte hoeveelheid voor een trektocht. Wanneer je een trektocht in de wildernis gaat lopen en hierdoor lange tijd zonder batterij zit, dan wordt dit al snel 20.000 mAh. Voor een trektocht in Nederland is een kleine powerbank geschikt.

Laad snelheid

We willen tegenwoordig niet te lang meer wachten. Zo ook tijdens een trektocht, want het kan voorkomen dat je aan het navigeren bent, maar plots je telefoon uitvalt. Met een snellaadfunctie op je powerbank is hij binnen mum van tijd weer vol en kan je jou weg weer voortzetten. Al raad ik ook aan om kaart en kompas te leren lezen. Dat kan tijdens de 3 daagse trektocht op de Veluwe: Start Hiking van Ik Wil Hiken.

Het gewicht

Gedurende een trektocht probeer je steeds te letten op alle grammetjes. Je wil dus niet te veel in je rugzak hebben. Als je dan toch een powerbank hebt die meer dan een kilo weegt, is dat niet erg handig. Het gewicht speelt dus zeker een rol bij de keuze voor een powerbank voor je trektocht.

Meerdere poorten

Sharing = caring. Dat is een veelgebruikte term wanneer je een trektocht gaat maken. Want je gaat mensen tegenkomen die misschien wel eten met je delen. Heb jij meerdere poorten op je powerbank, dan kan je mensen mee laten genieten van de stroom die je hebt!

Waterdichtheid

Een ander belangrijk onderdeel van jouw powerbank is dat hij onder alle omstandigheden het blijft doen. Wanneer je in de stromende regen je telefoon moet opladen wil je natuurlijk niet dat je powerbank stuk gaat. Want wat als je in een noodsituatie met nog 1% alarm moet slaan? Dan helpt het toch wel dat jouw powerbank waterdicht is.

Zelfvoorzienend

Je wil zo zelfvoorzienend mogelijk zijn tijdens een trektocht. Een powerbank helpt je natuurlijk al om dit te zijn. Maar een powerbank moet je steeds met een kabel weer opnieuw aan het stroom leggen. Wist je ook dat er powerbanks zijn met een ingebouwd zonnepaneel? Onder in dit artikel vind je zo’n powerbank voor jouw trektocht.

Op basis van deze factoren zijn hier een paar opties:

  1. Anker PowerCore 10.000 mAh

Deze powerbank heeft een capaciteit van 10.000 mAh en weegt slechts 180 gram. Het heeft één USB-poort en een snellaadfunctie. Hij kan 1 telefoon tegelijk opladen en is daarmee geschikt voor kortere trektochten.

  1. Aukey Powerbank 20.000 mAh

Deze powerbank heeft een capaciteit van 20.000 mAh en weegt ongeveer 355 gram. Het heeft twee USB-poorten en een waterdichte behuizing. Deze powerbank is niet te zwaar en kan redelijk snel laden. Hij heeft helaas geen zonnepaneel om hem op te laden.

  1. RAVPower Portable Charger 26.800 mAh

Deze powerbank heeft een capaciteit van 26.800 mAh en weegt ongeveer 450 gram. Het heeft drie USB-poorten en een snellaadfunctie. Het is een zwaardere powerbank die je misschien toch niet snel meeneemt tijdens een korte trektocht.

  1. Xtorm Rugged Powerbank 20.000 mAh

Deze powerbank is geschikt voor een trektocht onder alle condities. Zo heeft hij valbeschermingen waardoor hij van grote hoogtes kan vallen zonder stuk te gaan. Hij heeft een zonnepaneel ingebouwd. Hierdoor kan je hem laden aan de zon. Hij weegt 465 gram.

Een powerbank wordt altijd geleverd met een standaard setje aan kabels. Neem altijd deze kabel mee, want gebruik van andere kabels kan voor schade zorgen aan jouw powerbank.

 

Previous Story

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een gaming stoel

Next Story

Het verschil tussen sim only en eSIM op een rij