Bluetooth Adapter: Dit zijn de beste bluetooth adapters van 2021

Oude apparaten hebben vaak geen mogelijkheid om met Bluetooth te verbinden. Om dit probleem op te lossen, kun je een Bluetooth-adapter gebruiken die je via een USB-poort aansluit. Deze kleine apparaten zijn vaak makkelijk in gebruik en ook nog eens goed betaalbaar. Hieronder zetten wij de beste bluetooth adapters van 2021 op een rij!

Wat is bluetooth

In 1994 werd de Bluetooth-technologie ontwikkeld door het Zweedse bedrijf Ericsson. De naam ‘Bluetooth’ is een eerbetoon aan een voormalige koning van Denemarken en Noorwegen, Harald Bltand, een naam die in het Engels wordt vertaald als Harold Bluetooth. De Bluetooth technologie is erg handig. Het kan namelijk apparaten met elkaar verbinden zonder dat er kabels nodig zijn. Als je bijvoorbeeld muziek wilt afspelen op een speaker, dan verbind je meestal je telefoon via bluetooth met de speaker. Als je speaker erg oud is, dan heeft die vaak niet de mogelijkheid om te verbinden met bluetooth. Je hebt dan een adapter nodig om de muziek te kunnen afspelen. De adapters zijn de afgelopen jaren erg populair geworden.

Wat doet een bluetooth adapter?

Bluetooth-adapters wordt ook wel een dongle genoemd. Het zijn kleine elektronische apparaten die op een USB-poort worden aangesloten en apparatuur via de draadloze Bluetooth-technologie kunnen aansluiten. Met een Bluetooth-adapter kun je verbinding maken met veel verschillende apparaten, zonder dat je een kabel hoeft te gebruiken. Denk hierbij aan luidsprekers, hoofdtelefoons, gameconsoles, muizen, toetsenborden etc. Vaak heeft een Bluetooth-adapter een bereik van ongeveer 10 meter. Meestal doen ze het zelfs in verschillende kamers. Er zijn twee soorten Bluetooth adapters. Universele bluetooth adapters en Proprietary Bluetooth adapters. Het belangrijk om te weten met welke je te maken hebt. Zo voorkom je niet werkende verbindingen.

De beste Bluetooth-adapters op de markt

Wij hebben hieronder een lijst gemaakt van de beste Bluetooth-adapters die nu op de markt te vinden zijn. De onderstaande adapters zijn gekozen omdat ze een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.

Asus USB-BT400 – Bluetooth-adapter – USB – Bluetooth 4.0

Deze adapter heft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De Bluetooth 4.0 zorgt voor een veelzijdige draadloze connectiviteit. Hij maakt dan ook verbinding met veel verschillende compatibele apparaten en ondersteunt Bluetooth Low Energy (BLE) om het stroomverbruik te verminderen. In dual-mode behoudt de USB-BT400 volledige achterwaartse compatibiliteit met Bluetooth 3.0, 2.1 en 2.0. De installatie is eenvoudig. In het geval van Windows 8, 8.1 en 10 hoef je dankzij het Plug en Play-systeem de adapter niet te configureren om hem te gebruiken. Deze adapter kost 8,46 euro (via Bol.com)

Ninzer® Bluetooth 4.0 USB Micro Dongle / Adapter

Heb jij nog apparaten, die niet via Bluetooth verbinding kunnen maken? Om dit probleem snel op te kunnen lossen, kun je deze handige dongle gebruiken, die je via een USB-poort op je computer aansluit. De Ninzer Bluetooth USB adapter 4.0 voorziet jouw pc of laptop gemakkelijk van een snelle Bluetooth-verbinding. Het is een zeer klein apparaatje wat makkelijk overal mee naar toe te nemen is. De afmeting zijn: 1,5 x 0,5 x 2,2cm. Ondanks dat het een klein apparaatje is heeft deze adapter toch een bereik van wel 20 meter. Dankzij deze Bluetooth adapter kun jij nu gemakkelijk met een groot aantal verschillende apparaten verbinding maken, zonder dat je hiervoor kabels hoeft te gebruiken. Deze adapter kost 13,95 euro (via Bol.com).

TP-Link UB400 – Bluetooth-adapter – USB – Bluetooth 4.0

Deze prima Bluetooth-adapter werkt goed en is eenvoudig te installeren. Je hoeft de USB-adapter enkel aan te sluiten op je laptop en het apparaat installeert zichzelf in enkele seconden. Als jouw computer draait op Windows 8, 8.1 of 10, dan steek je de UB400 in de computer en kun je direct genieten van een snelle, handige Bluetooth-verbinding. Doordat het apparaatje zo klein is, kun je de adapter in elke USB-poort steken en gewoon laten zitten. De overdrachtsafstand van dit apparaat is 10 meter. De adapter kost 11,25 (via Bol.com).

Trust Manga – Bluetooth 4.0 USB Adapter – Ultra Klein Formaat – max 15 meter

Een Bluetooth-adapter die gegarandeerd zorgt voor een goede verbinding tussen jouw computer, laptop, smartphone, tablet en andere apparaten. Zo zet het erg snel foto’s of muziek over vanaf jouw smartphone naar een ander apparaat. Ook kan je er gemakkelijk muziek mee afspelen via Bluetooth-luidsprekers. Het draadloze bereik is 15 meter, de modus Bluetooth Low Energy staat garant voor een laag energieverbruik en het heeft een ultracompact formaat dat eenvoudig is op te bergen. De prijs is 10,99 euro (via Bol.com)

Hoe gebruik je een Bluetooth-adapter?

Stap 1: Steek de adapter in de computer zoals je dat met een USB-stick zou doen. Je computer zou het apparaat automatisch moeten herkennen en de bijbehorende stuurprogramma’s worden dan meteen geïnstalleerd. Als dat niet gebeurt, kun je online zoeken naar de stuurprogramma’s van je specifieke dongle.

Stap 2: Om een nieuw Bluetooth-apparaat te verbinden, open je het Configuratiescherm van de computer. Het Configuratiescherm kun je vinden in het menu Start, of door in Windows 8 op de Windowsknop + X te drukken, en vervolgens het Configuratiescherm te selecteren.

Stap 3: De volgende tekst zal in je scherm verschijnen: ‘De wizard voor ‘Een Bluetooth-apparaat toevoegen’. Vink het vakje naast ‘Mijn apparaat is geïnstalleerd en klaar om gevonden te worden’ aan en klik op ‘Volgende’.

Stap 4: Selecteer het apparaat en klik op ‘Volgende’. Windows zal het apparaat beginnen te configureren en zal de geschikte drivers automatisch beginnen te downloaden.

Voor- en nadelen van een Bluetooth-adapter

Het grootse voordeel van een Bluetooth-adapter is natuurlijk dat je zonder kabels een Bluetooth-verbinding kunt creëren. Daarnaast zijn de apparaten vaak eenvoudig in gebruik en makkelijk te installeren. Een nadeel kan zijn dat een Bluetooth-verbinding een andere verbinding kan onderbreken. Ook zijn de apparaatjes vaak erg klein. Ben je een beetje slordig? Dan raak je deze apparaten misschien wel makkelijk kwijt.

Previous Story

19-JARIGE BOYAN SLAT GAAT PLASTIC UIT OCEANEN HALEN

Next Story

G-Krachten: Wat zijn g-krachten eigenlijk?