Videograbber: Wat is de beste videograbber van 2023?

Gamers die op Youtube live video’s posten waarin ze games spelen of Youtubers die films en series beoordelen via hun Youtube kanalen, waarschijnlijk heb je het wel eens voorbij zien komen. Deze Youtubers of ze nou amateurs of professioneel zijn, gebruiken vaak een videograbber om hun opnames te kunnen delen en live uit te kunnen zenden. Wat is een videograbber én welke videograbber is in 2023 het best?

Wat is een videograbber?

Met een videograbber kan jij gemakkelijk jouw video’s digitaliseren. Nu klinkt het misschien alsof een videograbber een behoorlijk groot apparaat is, maar dat is niet zo. Een video grabber heeft ongeveer de grote van een USB-stick.  Het is een USB-stick met daaraan enkele kabels. De USB-stick gaat in de computer. De kabels zijn bedoeld voor aansluiting op de videorecorder, camcorder, dvd-speler of cd-speler. Een videograbber zet analoge signalen om naar digitale bestanden. Deze digitale bestanden sla je vervolgens op, op je computer. De beste videograbber is altijd voorzien van meegeleverde videobewerking. Hiermee sla je video’s op of bewerkte deze achteraf. Vaak zit er gratis ArcSoft software bijgeleverd, maar het kan ook om andere software gaan.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een videograbber?

  • Voordat je een videograbber gaat aanschaffen is het handig om te kijken of er voor de videograbber die je wilt kopen een tweede pc vereist. Het gebruiken van een tweede pc kan sowieso erg voordelig zijn. Met een tweede pc verliest de eerste pc tijdens het vastleggen niet aan capaciteit en prestatie. Een nadeel is natuurlijk wel dat twee pc’s veel plek innemen.
  • Ook de verwerkingskracht van een videograbber is erg belangrijk.  Niet alleen voor het vastleggen en opnemen van beelden in hoge kwaliteit, maar ook voor het streamen van live video’s en beeldverwerking. Het is handig om dit van tevoren te beoordelen door naar de processor van de videograbber te kijken. Zo bestaan er apparaten die erg krachtig zijn, net zoals de Intel van de i5- of i7- reeksen. Ook het beschikbare en het soort RAM-geheugen mag niet vergeten worden. Om je videograbber goed te laten werken is minimaal DDR3 nodig, maar als je er een kunt vinden met DDR4 is dit uiteraard nog beter.
  • Het volgende waar je aan moet denken is het gewicht en de afmetingen van de videograbber. Ben jij van plan om het apparaat vaak mee te nemen en op verschillende locaties te gebruiken? Dan is het verstandig om een klein en licht apparaat te kiezen. Zo kun je het altijd bij je hebben en op elke plek je games of videos opnemen.
  • Een ander belangrijk criterium waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een videograbber, is de manier waarop je het apparaat wilt gaan gebruiken. Wil je jouw game ervaringen delen met andere mensen door het op te nemen? Of wil je het gebruiken om oude analoge video’s te digitaliseren? Of wil je een camrecorder aan sluiten om direct op je pc te zien wat je opneemt? Ook kun je het opnameapparaat gebruiken als bewakingssysteem. Denk vervolgens ook na over welke apparaten je gaat gebruiken om de videograbber mee te verbinden. Zijn die apparaten wel compatibel met de videograbber?  
  • Als laatste is het handig om voor jezelf vast te stellen wat voor beeldresolutie je verwacht. Omdat je waarschijnlijk de hoogste kwaliteit beeld wilt, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een apparaat dat video’s in hoge resolutie, tenminste Full HD-kwaliteit, kan opnemen en verwerken. Het beste is als je de video’s in 4K-resolutie kunt vastleggen. Inmiddels is de markt zo aan het veranderen dat er steeds meer 4K wordt aangeboden. Let alleen wel op dat modellen met een 4K-resolutie een hoger prijskaartje hebben.

Wat zijn de beste videograbbers?

Nu weet je waar je allemaal op moet letten als je een videograbber gaat aanschaffen. Om het nog iets makkelijker voor je te maken hebben wij hieronder een lijs met de beste video grabbers van 2023.

Video Grabber met videobewerkingssoftware – Basetech BR116

Met deze videograbber kan je heel eenvoudig en gemakkelijk jouw gegevens direct via de USB-interface bewerken en digitaliseren. Nadat je de videograbber op de PC hebt aangesloten via de USB 2.0-interface, kan je er cd-spelers, dvd-spelers, videorecorders, camcorders, digitale camera’s, videocamera’s of andere AV-apparaten met S-video- of S-VHS-aansluiting op aansluiten. Het opslaan of bewerken gebeurt via de meegeleverde videobewerkingssoftware. Voor deze videograbber heb je geen externe voeding nodig. En dat allemaal voor slechts 16,94 euro (via Bol.com).

LogiLink Audio und Video Grabber USB 2.0 mit Win8 Support

Deze videograbber is heel praktisch en handig in gebruik. De Audio/Videograbber is geschikt voor alle AV & S-video apparaten zoals V8, VHS, Hi8 en andere tapes. De converter maakt het mogelijk om jouw analoge video om te zetten naar een hoge resolutie digitaal formaat, met behulp van de bijgeleverde software. Dit apparaat is alleen niet compatibel met een USB 1.1 poort of een 1.1 hub. Deze videograbber kost 21,- euro (via Bol.com).

USB Video PC Grabber – VHS (Tulp) Naar DVD Converter – Videoband Digitaliseren

Deze videograbber is iets duurder, maar dan heb je ook wat. Heb je nog een stapel oude videobanden op zolder liggen en wil je die digitaliseren naar PC of DVD? Dan is dit apparaat dé ideale oplossing voor jou. Deze audio/videograbber kun je namelijk gebruiken om analoge films van je videorecorder of filmcamera te converteren naar digitale bestanden op je computer. Deze bestanden kan je, mocht je dat willen, vervolgens ook vragen op een DVD of Bluray Disk. De benodigde software, drivers en een gebruiksvriendelijke startersgids voor het overzetten en bewerken van jouw video’s wordt gratis meegeleverd zodat je direct aan de slag kunt! Dit apparaat kost 39,95 euro (via Bol.com).

Ewent Video Grabber Video Grabber USB 2.0 EW3707

We begrijpen dat je op zoek bent naar een video grabber. En daarom is deze Ewent Video Grabber Video Grabber USB 2.0 EW3707 een exemplaar dat we je graag even willen zaken zien. Hij is namelijk multifunctioneel! Perfect om analoge video’s bijvoorbeeld om te zetten naar je computer. Maar je kan ook door middel van de S-video, composiet audio/video-kabel aan de slag gaan of denk aan de USB-verlengkabel. Vergeet niet dat deze aansluiting zo gemakkelijk is dat iedereen het kan! Enkel kwestie van het vinden van het juiste gaatje voor bij de juiste plug. Je kan daarna direct beginnen! Ook is deze leverancier heel prettig want als je toch vragen hebt kun je er direct mee terecht bij hun. Goede service en een heel handig apparaatje. Wat wil een mens nog meer? Houd er rekening mee dat je ook nog eerst drives moet downloaden en instaleren. 

Earkings Capture Card HDMI naar USB 

De videograbbers zijn er in allerlei vormen en maten. Zo heb je ze ook met allerlei verschillende in- en uitgangen. Dit heeft te maken met dat niet alle apparaten dezelfde uitgangen of ingangen hebben. Deze videograbber is gemaakt voor bijvoorbeeld een i-mac, windows computer. Maar is vooral ontwikkeld voor jouw playstation, Xbox en Nintendo. Hij is gemakkelijk te koppelen met allerlei verschillende apparaten. Zoals camera’s, go pro’s computers en meer. 

Elgato HD60 S+ Game Capture 

Wil jij een extreem snelle videograbber? Dan is dit het apparaat waar jij naar opzoek bent. Je kan door dit apparaat beelden zelfs beter maken. Je speelt bijvoorbeeld een spel op 1080p, maar je kan hem zelf afspelen op 4K. Dat is onder andere wat deze videograbber voor je kan doen. Daarnaast kan je supersnel de aandacht van je publiek krijgen doordat deze videograbber werkt als een extra processor. 

Previous Story

4 manieren om makkelijk online geld te verdienen

Next Story

G-Krachten: Wat zijn g-krachten eigenlijk?