Klimaatbewuste telefonie? Let hier op!

Waar het gaat om duurzaamheid en bewustwording zien we vandaag de dag dat écht alles hierbij van invloed is. Vroeger werd er nog wel eens alleen naar ‘grote bedrijven’ en overheden gekeken, maar tegenwoordig is de invloed van het eigen gedrag minstens zo belangrijk. Het is dan ook goed om hierbij zelfreflectief te zijn en te kijken waar jij je steentje kunt bijdragen en wellicht je gedrag in kunt aanpassen. We zijn immers allemaal verknocht aan onze mobiele telefoon, dus hier bewust mee omgaan is ook een belangrijke factor. Hoe je dit doet en waar je op kunt letten? Lees snel verder 

Het merk 

Nu zijn er op de markt van telefonie en smartphones vele aanbieders, maar het grootste aanbod is nog altijd afkomstig van twee partijen. Namelijk Apple en Samsung. Maar of dit ook de meest duurzame keuzes zijn? Zeker niet. Er is een partij op de markt die ook hele goede producten levert, maar met een veel beter milieulabel. En de kwaliteit is er niet minder om, ze hebben de laatste jaren hun telefoons zo doorontwikkeld dat het apparaatjes van topkwaliteit zijn geworden. Wanneer we kijken naar de laatste fairphone 5 review dan kunnen we niet anders dan concluderen dat dit verreweg de duurzaamste keuze is vandaag de dag. ?Een topkwaliteit product tegen een scherpe prijs en ook nog eens klimaatneutraal. Duurzamer wordt het niet! 

Het eigen handelen 

Wanneer je toch liever gaat voor een smartphone van Apple of Samsung, dan is er nog wel een verschil in hoe je hier zelf mee omgaat. Je kan hier namelijk zelf een behoorlijk verschil mee maken. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een telefoon met een tweejaarlijks abonnement, dan kun je ook ervoor kiezen deze middels een simonly abonnement te verlengen wanneer de eindtermijn er bijna aankomt. Elke keer gewoon een nieuwe telefoon kopen en abonnement afsluiten is allesbehalve duurzaam. Gebruik je telefoon zo lang mogelijk. Mocht je wel per se een nieuwe willen, kijk dan of je de telefoon wellicht kan verkopen aan refurbished aanbieder. Dit kan je nog een leuk extra zakcentje opleveren en het zorgt ervoor dat jouw telefoon niet ongebruikt in de kast blijft liggen. Een ander is er weer blij mee en jij kan dan toch voor het nieuwste gaan. Ben je niet zo gehecht aan de nieuwste en laatste gadgets? Dan is het juist aan te raden om zelf een telefoon op de refurbished markt te kopen, dit kan behoorlijk wat schelen en je zult het verschil met een nieuwe telefoon nauwelijks merken. Het is namelijk uitgebreid gecheckt door een expert en je krijgt vaak ook nog garantie.  

Kortom, wanneer jij helemaal fair wilt doen op het gebied van mobiele telefonie en je impact op het klimaat verkleinen dan is het aan te raden om bewust voor een merk te kiezen. Maar ook bij je huidige telefoon en het gebruik hiervan kun je hier al rekening mee houden door te kiezen voor een verlenging van je abonnement of het overnemen van een telefoon op de refurbished markt. Wellicht voelt dit niet als iets wat het verschil gaat maken op het gebied van duurzaamheid, maar ook hierbij geldt dat alle beetjes helpen.  

Previous Story

Wat is het verschil tussen een échte baan en een traineeship?

Next Story

Ondernemen in de zorgsector zonder medische diploma’s: kan dat?