De slimme weg naar duurzaamheid: ontdekt het verband tussen Smart en elektrisch rijden

Smart auto’s rijden al jarenlang rond. De wagens van Duits-Chinese makelij staan bekend om hun compacte design en wendbare eigenschappen. De huidige tijd vraagt echter om meer verandering. Smart heeft dan ook niet stilgestaan en heeft inmiddels een reeks elektrische auto’s op de markt gebracht. Zo rijd je met de smart #1 niet alleen in een lichte en manoeuvreerbare auto, maar ook volledig elektrisch en dus groen. In dit artikel gaan we dieper in op het verband tussen Smart en elektrisch rijden.

Smart streeft ernaar om de beste stadsauto’s te leveren die op de automarkt verkrijgbaar zijn. Door slimme technologieën te combineren met duurzaamheid is de smart #1 in staat om zijn positie in de huidige markt te versterken. De elektrische auto’s van smart zijn verkrijgbaar in de versies Premium, Launch, Pro+ en Brabus en uitgevoerd in verschillende kleuren.

Smart rijdt een groene toekomst tegemoet

Elektrische auto’s zijn aanzienlijk beter voor het milieu. Er is geen kans op CO2-uitstoot omdat je niet rijdt op diesel of benzine. Daarnaast hebben elektrische auto’s over het algemeen minder onderhoud nodig. De Smart #1 bombardeert zich als de ideale stads-EV van dit moment. Iedere wagen heeft een slimme accu die met een capaciteit van 66 kWh zorgt voor een actieradius van 440 kilometer. De accu is volledig afgestemd op het woon-werkverkeer in de stad.

Mocht laden nodig zijn, dan gebeurt dit op topsnelheid. Binnen 3 uur is de accu 70% opgeladen. Het laadproces is bovendien flink gedigitaliseerd. Bij de Smart #1 krijg je een app bijgeleverd die je op de hoogte houdt van het laadproces, de optie om je voertuig automatisch te authenticeren en thuis te laden.

Smart functies maken het leven aangenaam

Smart maakte ooit naam met auto’s in een zeer compacte uitvoering geschikt voor tweezitters. De smart #1 is nog altijd compact en wendbaar, maar biedt daarnaast veel meer ruimte. Het feit dat de smart #1 in de categorie SUV valt en toch over de handige eigenschappen van een veel kleinere auto beschikt, zegt veel. De elektrische smart is bijvoorbeeld veel lichter dan de meeste andere elektrische auto’s. De banden zullen minder snel slijten waardoor de toename van fijnstof en microplastics wordt tegengegaan.

Maar dat is nog niet alles. De smart #1 is voorzien van een infotainmentsysteem, instrumentenpaneel en head-up display. Het audiosysteem is verdeeld over 13 versterkers die verspreid in de wagen zitten ingebouwd. Via voice control kun je beroep doen op een geavanceerde Smart-avatar.

Kosten besparen op een Smart manier

Elektrisch rijden met Smart brengt veel ecologische voordelen met zich mee. Dankzij het lichte gewicht en het weinige onderhoud van de auto bespaar je kosten. De elektrische auto’s van smart gaan uitstoot, fijnstof en microplastics tegen. Omdat elektrisch rijden goed is voor het klimaat, kom je bij de aanschaf van een elektrische auto van Smart in aanmerking voor allerlei financiële voordelen. Zo krijg je bij de versies Premium en Pro+ 2950 euro overheidssubsidie.

Kortom, met een elektrische auto van Smart rijd je groen terwijl je geniet van de nieuwste technologische snufjes die je autorit comfortabeler maken.

Previous Story

Aluminium – Het veelzijdige lichtgewicht metaal dat onze wereld vormgeeft

Next Story

Revolutionaire audiotechniek voor de perfecte sound op locatie