Wat is het verschil tussen een échte baan en een traineeship?

Wat is het verschil tussen een échte baan en een traineeship

Als je net bent afgestudeerd aan je opleiding, dan zul je misschien wel het gevoel hebben dat je je nog niet klaar genoeg voelt om het echte werkleven in te gaan. Je hebt natuurlijk wel jaren geleerd over de theorie, maar de praktijk blijft toch altijd een andere vraag. Hiervoor zijn traineeships in het leven geroepen, deze verschillen namelijk van een échte baan. Hieronder vertellen we je wat de verschillen zijn tussen een traineeship en een echte baan.

Je zult je meer gaan ontwikkelen

Binnen een traineeship zul je de ruimte krijgen om je te gaan ontwikkelen. Bij een echte baan gaan ze er meestal al standaard vanuit dat je je al ontwikkeld hebt en dat je de vaardigheden kan toepassen, terwijl je bij een traineeship echt de ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen. Je kunt ook kijken of er misschien nog meer is dan wat je nu al weet, door op verschillende opleidingen mee te lopen.

Je krijg meer begeleiding

Ook zul je een stuk meer begeleiding krijgen als je een traineeship volgt, als wanneer je gewoon aan het werk zou gaan. Ze houden er rekening mee dat je dus nog niet alle kennis hebt en zijn dan ook coulanter met als bepaalde dingen niet lukken. Vaak krijg je één specifiek persoon toegewezen aan wie je alles kan vragen.

Je krijgt de mogelijkheid om te groeien

Je hebt tegenwoordig bij veel verschillende soorten traineeships, zoals de ICT traineeships, dat de kans erg groot is dat je de mogelijkheid krijgt om te groeien. Hiermee bedoelen we dat je eventueel bij de werkgever waar je de traineeship loopt ook fulltime als echte werknemer in dienst mag komen. Hiervoor moet je natuurlijk wel je uiterste best doen bij de traineeship zelf, hier staat namelijk meestal een vaste periode voor. Als je deze periode volledig en succesvol hebt doorbracht, dan krijg je vaak de keuze om in een bepaald team te stappen, het is maar net waar je interesses liggen en waar je goed in bent. Wanneer je eenmaal gekozen hebt, krijg je vaak nog een half jaar de tijd om je daar in dat team te gaan bewijzen. Wanneer je jezelf eenmaal hebt bewezen, dan krijg je vaak een vast contract. Een traineeship is dus een goed opzetje naar het echte werkveld, zeker als je in het begin nog niet helemaal zeker bent.

Previous Story

Vakantiegeld of bonus? Deze tech zaken zijn de investering waard!

Next Story

Klimaatbewuste telefonie? Let hier op!