Investeren in Cardano of Ripple; wat is de beste keuze?

Als het aankomt op het beleggen in cryptovaluta zijn er ontzettend veel opties om voor te kiezen. Door deze hoge mate van verscheidenheid is het dan ook de kunst om op zoek te gaan naar de munten die een hoge mate van potentie hebben om te groeien. Twee munten die we erg vaak voorbij zien komen onder de beleggers zijn Ripple en Cardano. Omdat we zien dat niet iedereen weet of het verstandig is om in één van deze investeren of zelfs in beiden, hebben we besloten om de belangrijkste info in dit artikel op een rijtje te zetten!

Waarom beleggen in Ripple?

Laten we eerst eens beginnen bij het beleggen in Ripple. Ripple is in feite niets meer dan een speciaal betalingsprotocol. Het maakt gebruik van een cryptocurrency genaamd XRP, deze wordt door velen ook wel Ripple genoemd. Het platform werd in 2012 gelanceerd in de VS en het is sinds de oprichting van het bedrijf dé cryptomunt die samenwerkt met banken en andere financiële instellingen. Door deze jarenlange ervaring is dit team dan ook echt bekend geworden om hun betrouwbaarheid. Ook staat het netwerk van Ripple bekend om de hoge snelheid en de voordelige tarieven. Dit alles houdt in dat er een kans bestaat dat banken over heel de wereld gebruik zullen maken van Ripple om al hun betalingen via het internetverkeer te regelen. 

En waarom beleggen in Cardano? 

Goed, beleggen in Ripple is dus helemaal niet zo’n verkeerd idee. Maar wat houdt beleggen in Cardano dan in vraag je je af? Cardano is aan te merken als een op de blockchain gebaseerd ecosysteem dat gedecentraliseerde apps (dApps) en slimme contracten kan hosten en uitvoeren. Het lijkt dan ook erg veel op Ethereum, maar bij Cardano is het mogelijk om makkelijker voor schaalbaarheid en voor een hoge snelheid te zorgen binnen het systeem. Bitcoin en Ethereum zijn beide relatief trage netwerken. Dit is dan ook de reden dat Cardano zomaar eens de munt kan zijn die een betere en vooral snellere oplossing weet te creëren voor de andere munten op de markt. Op dit moment is Cardano nog hard bezig om samenwerkingen aan te gaan, maar de voorspellingen zijn dat ze erg groot zullen worden. 

Welke cryptomunten koop jij? 

Je hebt wel kunnen zien dat er voordelen zitten aan beide munten. Dit brengt dan ook met zich mee dat het een goed idee is om je beleggingen altijd te spreiden. Door je beleggingen te spreiden zal er minder snel sprake zijn van een enorme daling in je portfolio als het even tegen blijkt te zitten. Naast Ripple en Cardano zijn er nog veel meer cryptomunten te vinden op de markt. Wil je hier meer over te weten komen? Blijf dan even hangen op de site om ook een kijkje te nemen bij de rest van de artikelen!

Previous Story

Wat is social advertising en waarom werkt het zo goed?

Next Story

Hoe beheer ik mijn wagenpark beter?