/

Overal zijn apps

person using a smartphone
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Apps zijn een belangrijk onderdeel van onze samenleving geworden, mensen met een smartphone gebruiken ze dag in en dag uit. Een gemiddelde smartphone gebruiker heeft tot wel 80 apps op zijn of haar device staan, en gebruikt hier tot wel 40 apps per maand van. Deze applicaties kunnen van spelletjes tot webwinkels tot de meest uitgebreide rekenmachine. Zelfs de overheid gebruikt meerdere apps. Je hebt vast wel gehoord van de rijksoverheid corona check app of de corona melder, dit zijn slechts een paar van de apps. Met apps kun je eenvoudig extra functionaliteit aan je mobiele apparaat toevoegen en het zo uitbreiden tot een multifunctioneel communicatieapparaat. Sommige apps zoals je contactenlijst en een internetbrowser zijn standaard al op je telefoon geïnstalleerd door de fabrikant of netwerkoperator. Gelukkig kan je een app bouwer inschakelen om het moeilijke werk voor je te doen.

Eindeloze mogelijkheden

Tegenwoordig heb je bijna overal een app voor, bijna overal. Toch worden er iedere dag apps bij gemaakt om je leven net dat ene beetje makkelijker te maken of een nieuw leuk spelletje dat je in één zitting uit wilt spelen. Mensen komen continu op nieuwe ideeën voor applicaties, de ene beter dan de andere. Bedrijven gebruiken apps om hun omzet te vergroten door makkelijkere en snellere diensten of betaalopties aan te bieden. Apps zoals Amazon hebben app-only aanbiedingen. Dit zijn aanbiedingen die niet verkrijgbaar zijn op de site maar alleen in de app zelf. Hierdoor is de gebruiksfrequentie van apps enorm gestegen. Het helpt ook de kleine bedrijven met het vergroten van het bereik of naamsbekendheid. Apps zijn dus een simpele manier om een start-up op de kaart te krijgen.

Games, games en nog meer games

Een groot deel van de apps op een telefoon zijn spelletjes. Er zijn denk spelletjes, behendigheids spelletjes, en online multiplayer spelletjes die je samen kan doen met je vrienden of mensen aan de andere kant van de wereld. Apps brengen ons echt met elkaar in verbinding. We brengen er samen heel veel tijd op door, gemiddeld veel meer dan op websites. Sommige apps, zoals spelletjes, hebben niet eens een verbinding met het internet nodig om te functioneren. Dit is met name handig als je je verveelt en je hebt geen bereik of internet. Je kunt zelfs dan genieten van leuke spelletjes. Dat is waarom je veel mensen in de trein of in de auto met hun neus in een mobiel spel ziet. Ook deze spelletjes kunnen zorgen voor opbrengsten, veel hebben in-game uitgaven of hebben reclames waarmee ze geld verdienen.

Heb jij een nieuw app idee?

Het is niet heel lastig om een app te ontwikkelen, maar om nou zelf het hele process te leren is misschien niet de meest efficiënte manier. Je wilt natuurlijk een app die feilloos werkt op alle nodige platformen, dit is volgens de consument het meest belangrijk. Gelukkig kan je een applicatie ontwikkelaar inschakelen om het moeilijke werk voor je te doen. Dus heb jij een goed idee en wil je daar graag een app van laten maken? 

Previous Story

Laser Engraver Kopen: hier moet je op letten

Next Story

Alles wat je wilt weten over Samsung telefoons