3 online slots die net even anders zijn dan andere

Online slots zijn de virtuele variant van de gokkast die we al heel wat jaren kennen. Gokkasten vind je in het casino maar ook in de horeca. Vroeger stonden ze zelfs in vrijwel elke snackbar. Een gokkast wordt ook wel een fruitmachine genoemd, omdat de traditionele gokkasten om fruit draaiden. Had je drie dezelfde op een rij van links naar rechts, dan was het prijs.

Online zijn deze klassiekers ook terug te vinden, maar de ontwikkelaars hebben niet stilgezeten en maken spellen met verschillende thema’s. Maar ook met diverse nieuwe spelmechanismes. Daarom hebben we drie spellen op een rij gezet voor iedereen die wel eens iets anders wil proberen!

Starburst

In Starburst verzamel je edelstenen. Dat is voor een online slot nog niet zo bijzonder, want naast fruit is dit één van de meest gebruikte thema’s. Wat de Starburst gokkast bijzonder maakt, is niet één ding, maar zelfs twee.

Allereerst is het bijzonder dat de winlijnen op Starburst niet alleen van links naar rechts lopen, maar ook andersom. Zo maak je dus dubbel zoveel kans op een prijs. En weet je vijf dezelfde symbolen op een rij te krijgen? Dan telt je prijs dus ook dubbel want je wint zowel van links naar rechts, als van rechts naar links.

Het tweede bijzondere aan deze online slot van NetEnt is de wild. Dit symbool, een kleurrijke ster, is namelijk zowel expanding als sticky, zoals ze dat dan noemen. Dat betekent dat een wild altijd de hele rol beslaat én een extra (gratis) spin oplevert voor extra winsten. Wilds kunnen vallen op rol 2, 3 en 4, en ook op meerdere rollen tegelijk. Je kunt je dus voorstellen dat dat mooie prijzen op kan leveren!

Sweet Bonanza

Sweet Bonanza is een slot van Pragmatic Play, die bekend staan om hun grafisch mooie slots met leuke features. In Sweet Bonanza ga je snoepjes en zoet fruit verzamelen, niet van links naar rechts of van rechts naar links, maar willekeurig op het speelbord. Als je maar 8 of meer dezelfde symbolen in beeld hebt, heb je een winst. Winnende combinaties verdwijnen om plaats te maken voor nieuwe symbolen, zodat je in één spin meerdere keren kunt winnen.

Het bonusspel kun je gaan spelen als je vier lolly’s in beeld hebt, en naast de zoete symbolen kun je hier multipliers verzamelen voor extra winsten. Sweet Bonanza is de klassiekers onder de slots met dit mechanisme en blijft populair onder spelers over de hele wereld.

Bonanza Megaways

Big Time Gaming is de bedenker van het Megaways-principe en hebben dit geïntroduceerd met de slot Bonanza Megaways. Hierin staan edelstenen centraal en de winlijnen lopen van links naar rechts. Wat deze slot bijzonder maakt, is dat elke spin het aantal winlijnen kan veranderen, door het aantal symbolen op de rollen. Door combinaties van 2 tot 8 symbolen per rol, kun je in het totaal maximaal 117.649 winlijnen krijgen.

Big Time Gaming heeft na Bonanza Megaways tal van dit soort slots uitgebracht en het Megaways-principe mag onder licentie ook door andere ontwikkelaars gebruikt worden. Je kunt dit dus in veel verschillende versies en varianten tegenkomen!

Previous Story

Zo werkt een (online) slotmachine

Next Story

5 voordelen van refurbished apparaten kopen