Zo monteer je keukenspots in jouw keuken

Als je een lekkere maaltijd gaat koken dan wil je natuurlijk wel graag kunnen zien wat je doet. De oplossing? Keukenspots monteren in je keuken. Maar hoe doe je dat als je keuken al klaar is? Wij vertellen het jou in deze blog! 

Keuken inbouwspots zijn lampjes die je in het plafond van je keuken kunt monteren. Maar je kan ze bijvoorbeeld ook onder de kasten van je keuken monteren. Het doel is vooral om ervoor te zorgen dat je veel meer licht hebt. Deze extra verlichting is prettig, omdat alleen een lamp aan het plafond vaak niet genoeg is. Daarnaast geeft het tegenwoordig ook veel meer sfeer in een keuken. En dat is natuurlijk ook iets waard! 

Inbouwspots voor je keuken zijn daarnaast ook vaak gemaakt van LED-verlichting. Waardoor ze duurzaam zijn en energiezuinig. Hierdoor zijn ze ook veel veiliger in de keuken omdat ze verder geen extra warmte produceren. Door de lange levensduur heb je er jaren plezier van! Reden genoeg om dus te kiezen voor keuken inbouwspots. Maar hoe monteer je dat nou?

Dit heb je nodig voor keukenspotjes

Laten we eerst eens kijken naar wat je eigenlijk allemaal nodig hebt voor inbouwspots. Uiteraard heb je keukenspotjes nodig. Deze kun je online bestellen of bij een bouwmarkt kopen. Ook heb je een boor nodig, schroevendraaier, elektrische kabels, transformator en een schaar. Een transformator heb je nodig omdat de spotjes hoogspanningsstroom nodig hebben. Dit kastje zet daarbij netvoeding om in een lagere spanning. Waardoor de spotjes minder stroom verbruiken. 

Tijd om aan de slag te gaan! 

Om de keukenspotjes te monteren is het belangrijk dat je eerst bepaald waar je deze wilt plaatsen. Hiervoor kun je de plekken markeren. In het plafond werken is vaak een stuk meer arbeidsintensief. Maar je kan er ook voor kiezen om de spotjes onder de keukenkasten te plaatsen. Vervolgens gebruik je een boor om de gaten erin te boren. Hiervoor is het belangrijk dat je de juiste maten gebruikt. De maat moet zo zijn dat je spotjes er straks goed in passen. 

Voor het bevestigen van de keukenspotjes heb je schroeven en een schroevendraaier nodig. Het is belangrijk dat ze stevig vastzitten en niet plotseling eruit vallen. Als ze op hun plek zitten is het belangrijk dat je aan de slag gaat met de elektra. Hiervoor wil je natuurlijk wel veilig kunnen werken. Dus check altijd of de stroom eraf is. Nu knip je de elektrische kabels op maat en sluit je die aan op de transformator. Hierbij zitten vaak ook instructies bij. Zorg ervoor dat dit apparaatje op een veilig plek zit. Dus niet in de buurt van water en ook niet op een plek waar het vochtig wordt. 

Nu is het een kwestie van het verbinden van de draden tussen de spotjes en de transformator. De transformator zit weer aangesloten aan de netstroom. Om te checken op de spotjes het doen zet je de stroom weer aan. En voila! Meer licht in de keuken! 

Ging dat te snel? Bekijk dan deze video!

Previous Story

Waarom is een goede gaming stoel belangrijk?

Next Story

Zakelijke hosting: hier moet je aandenken