Zakelijke hosting: hier moet je aandenken

Allereerst is het goed om even te vertellen wat zakelijke hosting precies inhoudt. Als je kijkt naar zakelijke hosting dan zie je een aantal belangrijke punten voorbijkomen. Die punten gaan we in deze blog bespreken. Denk aan kosten, technische ondersteuning en betrouwbaarheid. Lees je mee?

Hosting is iets dat elk bedrijf nodig heeft. Je website, je e-mail en bepaalde applicaties. Het wordt allemaal geregeld door een hosting-partij. Als bedrijf wil je natuurlijk niet dat je website uren per dag eruit ligt. Of dat bepaalde belangrijke mailtjes niet doorkomen. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat je in zee gaat met een goede zakelijke hosting-partij. Maar waar moet je dan precies opletten? 

Er zijn heel veel soorten partijen, denk bijvoorbeeld ook aan 3cx hosting. Dit is een bedrijf dat software aanbiedt voor zakelijke communicatie in de breedste zin van het woord. Een groot voordeel hiervan is, dat de server op de cloud te vinden is. Een ander voordeel is dat het een software is dat de traditionele hardware kan vervangen. Het is hierdoor makkelijk te beheren en wordt wereldwijd al door heel veel bedrijven gebruikt. Het is innovatief en zeer geavanceerd. Waardoor er heel veel mogelijk is op het gebied van zakelijke hosting. Zo is de installatie eenvoudig, het werkt met Mac, Windows, iOS én Android. En je kunt videoconferencing makkelijk integreren in je hosting.

Ben jij op zoek naar zakelijke hosting? Dan is het dus goed om jezelf in te lezen én op een paar punten te letten. Laten we daar eens beter naar kijken.

1. Is de hosting betrouwbaar?

Het is allereerst heel belangrijk dat de hosting waarmee je gaat samenwerken betrouwbaar is. Je wilt tenslotte dat de partij waarmee je werkt gebruikmaakt van eerlijke software en ook eerlijk omgaat met jouw gegevens. Vaak kun je goed zien of een hosting betrouwbaar is door bijvoorbeeld reviews te checken. 

2. Schaalbaarheid

Als jouw bedrijf groeit, dan wil je ook dat jouw hostingpartij met je meegroeit. Bijvoorbeeld omdat je meer capaciteit nodig hebt. Extra e-mailadressen of omdat je een applicatie wilt gaan gebruiken. Dan moet je hostingpartij deze groei wel aan kunnen. 

3. Mate van technische ondersteuning

Wie is er verantwoordelijk als jouw website het tijdelijk niet doet? Als er een technische fout optreedt dan is het prettig dat een hostingpartij jou helpt om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Daarom is het ook fijn om een hostingpartij te hebben die in Nederland werkzaam is, zodat je gewoon tijdens kantoortijden kunt bellen. 

4. Wat zijn de kosten?

Het is goed om de kosten van verschillende providers naast elkaar te leggen. Op die manier kun je zien welke kosten er allemaal zijn. Het is goed om je te beseffen dat een goedkope hostingpartij vaak niet de allerbeste keuze is. Bijvoorbeeld om bovengenoemde redenen. Het is niet schaalbaar, niet altijd even betrouwbaar of de technische ondersteuning laat te wensen over.

5. Locatie van de servers 

Alles wat jij met jouw zakelijke communicatie doet, wordt op servers gedraaid. Daarom is het belangrijk om te kijken waar deze servers staan. Zo kan een server helemaal aan de andere kant van de wereld staan, waardoor de laadtijd van je website niet optimaal is. Dat is wel erg belangrijk voor wanneer je je website SEO-proof wilt maken. Een andere oplossing kan zijn dat een hostingpartij gebruikmaakt van servers in de cloud. De cloud is tenslotte overal waardoor de laadtijd van je website waarschijnlijk veel sneller is. 

Previous Story

Zo monteer je keukenspots in jouw keuken

Next Story

Hoe vind je de beste laadpaal-app? 3 tips