Wat je moet weten over het handelen via Bitvavo

Wil jij Bitcoin of andere crypto kopen of verhandelen? Dan kan je dat onder andere doen via Bitvavo. Wij vertellen je wat je moet weten over Bitvavo voor je begint 

In 2018 startte het bedrijf als digitaal exchange platform van digitale valuta. Inmiddels is Bitvavo één van de grootste van Nederland en hebben ze als doen om zelfs één van de grotere in Europa te worden. De reden dat hij in Nederland zo populairs is omdat het een goedkoop platform is, maar daarnaast ook heel gemakkelijk in gebruik. Ze bieden op dit moment meer van 150 van de belangrijkste cryptocurrencies aan. 

De ervaringen van gebruikers 

In Nederland zijn wij zeer kritisch, vooral als het op geld aankomt. Zo krijg je van een Nederlander niet gauw een hoog cijfer. Via Bitvavo kan je handelen in 27 verschillende Europese landen. Dus ook wanneer jij op vakantie bent kan je zonder gebruik van VPN gewoon blijven handelen. Inmiddels wordt er meer dan 10 miljard verhandeld via Bitvavo via ongeveer een miljoen actieve gebruikers. De reviews die gegeven worden zijn overwegend goed. Zo worden Bitvavo ervaringen gemiddeld beoordeeld met een 8,6 van de 10. 

Lage handelskosten 

Waarom Bitvavo nog meer zo populair is zijn de lage handelskosten. Wist je dat ze bijvoorbeeld binnen de Benelux de laagste kosten hebben van alle platforms. De percentages verschillen op basis van hoeveel jij verhandelt. Zo betaal je voor lage bedragen 0,25%, en voor extreem hoge bedragen rond de 0,03%. Dit heeft dus te maken met hoeveel jij koopt en verkoopt en je handelsvolume in de afgelopen 30 dagen. 

Betalen bij Bitvavo 

Niet onbelangrijk is het betalen bij Bitvavo. Zo kan je erg lage kosten crypto opnemen en laten uitbetalen in Euro’s. Voor geld op je account zetten zijn de kosten ook laag. Je kan met allerlei verschillende betaalmethodes betalen. Wij zetten ze even voor je op een rij: 

  • Bancontact 
  • Giropay
  • iDeal 
  • MyBank 
  • SEPA
  • SEPA Instant transfer
  • Sofort
  • EPS Überweisung

Vooral SEPA, Bancontact en iDeal zijn voordelig. Hierbij hoef je helemaal niks te betalen. Bij iDeal staat het zelfs gelijk op je account. 

Overzichtelijk account

De reden dat toch steeds meer mensen kiezen voor Bitvavo is de reden dat ze een heel gemakkelijke interface hebben. Zo kan je met een app alles gemakkelijk inzien en zijn er geen moeilijke grafiekjes te zien. Toch kan je ook naar de grafieken kijken wanneer je via de website inlogt op je account. Het is dus een ontzettend makkelijke markt waarin je precies kan zien wat de koers heeft gedaan in het verleden. 

Bereikbaarheid van Bitvavo 

Als handelaar wil je goed contact kunnen maken met het platform. Niet alleen wanneer je vragen hebt, maar ook wanneer er een error plaats vindt. Zo is er een live chat die tussen 10 – 17:00 geopend is. Daarnaast kan je ook via de mail in contact komen. In de toekomst willen ze hun bereikbaarheid uitbreiden naar 24/7. Maar op dit moment is dat nog niet van toepassing. 

Previous Story

Hoe geef ik aan producten mijn eigen draai?

Next Story

Wat is circulaire IT en hoe kun je het toepassen?