Hoe kies je de juiste Apple iPhone lader?

Als trotse bezitter van een iPhone weet je hoe prettig het is om een deugdelijke oplader te hebben. Een goede oplader zorgt ervoor dat je altijd verbonden bent en eindeloos kunt scrollen, facetimen en streamen. Maar hoe kies je de juiste Apple iPhone lader? Hieronder lees je enkele factoren waar je rekening mee moet houden en handige tips die je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Welke iPhone heb je?

 Bij de keuze van een betrouwbare oplader voor je iPhone is het eerst van belang om te weten welke iPhone je hebt. Je hebt namelijk een oplader nodig met een wattage dat correspondeert met je telefoon. Er zijn opladers met een vermogen van 5 watt tot 140 watt. Als je jouw iPhone snel wilt opladen, kun je het beste kiezen voor een 20W oplader met USB-C. Als je de telefoon alleen in de nacht oplaadt, heb je geen snelle lader nodig.

Of je nu een iPhone 6, iPhone 8, of iPhone 11 hebt, de iPhone lader is te gebruiken voor alle iPhone modellen die momenteel op de markt zijn. Alleen de oudere iPhones hebben een andere oplader. Dit komt doordat je voor een ouder model gebruik maakt van een oplader met een Lightning-to-USB aansluiting.

Wat is je budget?

Ben je op zoek naar een vervangende oplader, dan heb je misschien wel gemerkt er een groot aanbod bestaat van uiteenlopende prijzen en kwaliteitsopties. Een originele iPhone-oplader van Apple kan vrij duur zijn en tussen de € 19 en € 95 kosten. Er bestaan weliswaar goedkope alternatieven, maar deze voldoen niet aan bepaalde veiligheidsnormen en kunnen zowel je oplader als de iPhone beschadigen. Investeer daarom in een hoogwaardige oplader, waarmee je jouw telefoon op een veilige en efficiënte manier oplaadt.

Hoe snel wil je laden?

Een telefoon die snel oplaadt, is natuurlijk erg fijn, vooral als je hem overdag veel gebruikt. Over het algemeen mag je ervan uitgaan dat bij een hoger wattage van de oplader, je iPhone sneller oplaadt. Een standaardmodel van Apple is de 5 watt oplader. Als je sneller wilt opladen, kun je het beste kiezen voor een lader met een hoger wattage, bijvoorbeeld een 10-watt of 18-watt oplader. Sommige iPhones, waaronder de iPhone 12, vereisen een oplader met een hoger vermogen om deze functie optimaal te benutten.

Draadloos opladen

Apple heeft besloten om draadloos opladen beschikbaar te maken voor de nieuwste iPhone-modellen. De draadloze oplader werkt met QI. QI is de standaardfunctie voor draadloos laden, waardoor deze oplader werkt bij alle apparaten die zijn uitgerust met een draadloze oplaadfunctie. Plaats het apparaat op het oplaadstation om automatisch op te laden. Als het apparaat volledig is opgeladen, zal de lader vanzelf uitschakelen.

Je iPhone opladen met een betrouwbare iPhone lader

Het is belangrijk dat je jouw iPhone oplaadt met een originele iPhone-oplader. Veel niet-originele laders geven de verkeerde hoeveelheid stroom door. Is de stroomsterkte te hoog of te laag, dan kan de batterij van de telefoon oververhit raken. Dit is niet bevorderlijk voor de kwaliteit en levensduur van de batterij. Met de juiste

Apple-iPhone-lader loop je geen risico op batterijproblemen.

Previous Story

Laptop-accessoires: welke opties zijn er?

Next Story

Zo drijft cryptocurrency de innovatie aan