Dit moet je weten als je als ondernemer een website gaat starten

Als je zelf een website gaat starten, dan is dat een ontzettend coole uitdaging. Waarschijnlijk heb je elf een onderneming gestart bij de Kamer van Koophandel of help je iemand anders die dit heeft gedaan. Als het ontwikkelen van een website dan gaat beginnen, is dat weer enen totale nieuwe tak van sprot waar elke ondernemer goed in dient te duiken voordat zij of hij eraan begint. Als het gaat om het beginnen van een nieuwe website, wat zijn dan de belangrijkste zaken om aan te denken? Wij zetten er een paar op een rijtje.

De domeinnaam

Allereerst is het belangrijk om een domeinnaam te registreren. Tenminste, als dat nog mogelijk is. Als je een naam voor jouw onderneming of bedrijf hebt bedacht is het verstandig om eerst te checken of deze domeinnaam niet al bezet is. Als dat het geval is, is het onmogelijk om op deze domeinnaam een website te maken, tenzij je de domeinnaam iets aanpast (in plaats van schoenenvanjantje.nl naar schoenenvanjantjenl.nl, bijvoorbeeld).

person touching and pointing MacBook Pro

De hosting

Als je niet bekend bent met het ontwikkelen van website dan zegt de term ‘hosting’ je waarschijnlijk niet zoveel. Hosting slaat eigenlijk op jouw blek op het wereldwijde web. Het gaat hier als het ware om de reservering van jouw ruimte op het internet. Er zijn veel verschillende hostingpartijen die voor elke ondernemer andere functies kunnen dienen. Een beginnende ondernemer zou bijvoorbeeld goed uit kunnen zijn met een goedkoop domein. Voor grotere partijen, zoals grote bedrijven die grote websites hebben (denk aan grote webshops bijvoorbeeld) is een business hosting waarschijnlijk beter geschikt.

Het ontwikkelen van de website

Dan start het echte proces: het bouwen van de website. Dit zou je zelf kunnen doen door jezelf eerst te verdiepen in website ontwikkeling (bijvoorbeeld door boeken te lezen of online tutorials te kijken), maar je kunt dit ook door een professional laten doen. Die afweging is aan jou en zou grotendeels afhankelijk kunnen zijn van je budget: als startende ondernemer heb je waarschijnlijk niet het budget om je website professioneel te laten bouwen, en zou je dit project zelf op kunnen pakken. Dit is zeker een goed idee wanneer je een grote website hebt, zoals een eerdergenoemde grote webshop.

Previous Story

4 aandachtspunten voordat je kiest voor goedkope hosting

Next Story

Verbeter de vindbaarheid van jou website door middel van linkbuilding