De 3 voordelen van thuiswerken

Thuiswerken, we zijn er vandaag de dag al helemaal aan gewend. Het kent een paar nadelen, maar in dit artikel nemen we je mee in de voordelen van thuiswerken. Het thuiswerken is namelijk zo slecht nog niet. Veel werknemers ervaren het als prettig en er wordt in veel kantoren al gesproken over meer vaste thuiswerkdagen, ook als we straks wel weer naar kantoor kunnen. In dit artikel lees je welke drie voordelen thuiswerken eigenlijk meebrengt. 

Meer tijd voor jezelf

Het grootste voordeel van thuiswerker is de winst aan tijd. Waar je voorheen nog reistijd had, kun je nu je bed uitstappen en je laptop openklappen. Dit geeft je zeeën van tijd die je eerst niet had. Zo kun je in de ochtend sporten, lekker lang douchen of iets langer in bed blijven liggen. Het niet naar werk hoeven reizen zorgt er daarnaast voor dat je minder stress ervaart in de ochtend. Zo heb je geen last van lange files, volle treinen of vertraging. Alles wat je in de ochtend moet doen, is je laptop openklappen. Daar is niks spannends aan! 

Inplannen van eigen tijd 

Naast dat je minder tijd kwijt bent aan het reizen naar je werk, kun je je eigen tijd ook iets meer inplannen. Omdat er thuis minder een 9-tot-5 mentaliteit is, kun jij zelf plannen wanneer jij aan het werk gaat. Wil jij in de ochtend vroeg beginnen, zodat je wat eerder kunt stoppen of kies jij ervoor om juist tussen de middag wat extra vrije tijd te nemen? Omdat je thuiswerkt, kun jij zelf bepalen wanneer jij jouw uren maakt, zolang je ze maar allemaal maakt.

Duurzame keuze

Naast het grote voordeel van tijd, is het werken vanuit huis ook een duurzamere keuze. Zo zorgt de vermindering van het woon-werkverkeer voor een positieve invloed op de hoeveelheid uitstoot gassen. Daarnaast zorgt thuiswerken voor nog meer duurzame keuzes. Zo wordt er steeds vaker gekozen voor circulaire IT, waarbij IT apparatuur een tweede leven krijgt. Een MacBook huren of iPad huren is ideaal voor bedrijven die niet in een keer veel geld kunnen of willen investeren in de thuiswerksituaties. Door hier te kiezen voor circulair IT, verminder je de productie van nieuwe apparatuur en verleng je de levensduur van bestaande IT apparatuur. Dit is niet alleen fijn voor de portemonnee, maar ook voor de aarde. 

Thuiswerken is nog helemaal niet zo’n slecht idee en dat laten ook deze drie voordelen weer zien. 

Previous Story

4 tips bij het vergelijken van abonnementen

Next Story

Leuke cadeaus om te geven aan tech fans