4 tips bij het vergelijken van abonnementen

Abonnementen, de gemiddelde Nederlander heeft er behoorlijk wat. Zo hebben veel Nederlanders een abonnement voor hun smartphone, maar ook voor internet en televisie. Sommige mensen sluiten een abonnement af en kijken er vervolgens niet meer naar om. Doe jij dit ook? Dan betaal je mogelijk onnodig veel. Daarom is het verstandig om regelmatig abonnementen te vergelijken. Weet je niet hoe dit moet? Wij zetten hier 4 tips voor het vergelijken van abonnementen op een rijtje.

1. Bepaal eerst wat je nodig hebt


Als je verhuisd bent of voor het eerst op jezelf gaat wonen, is de kans groot dat je (nieuwe) abonnementen af moet sluiten. Dit is niet het meest leuke klusje. Daarom nemen veel mensen overhaaste beslissingen. Zonde, want hierdoor sluit je mogelijk dingen af in je abonnementen die je helemaal niet nodig hebt. Bijvoorbeeld een veel te hoge snelheid. Het gevolg hiervan is dat jouw maandlasten hoog uitvallen, zonder dat dit nodig is. Bepaal daarom eerst wat je nodig hebt en ga dan pas abonnementen vergelijken.

2. Combineer meerdere dingen met elkaar


Wil je thuis gebruik kunnen maken van televisie en internet? Dan moet je hier een abonnement voor afsluiten. Omdat dit twee verschillende dingen zijn, denken veel mensen dat zij hier twee abonnementen voor af moeten sluiten. Dit kan inderdaad, maar nodig is het niet. Je kunt internet en tv namelijk in één abonnement combineren. Als je hiervoor kiest, vallen de kosten waarschijnlijk lager uit dan bij twee abonnementen. Bovendien scheelt dit papierwerk, want je sluit bij slechts één partij een contract af. Gebruik je nog een vaste telefoon? Kies dan voor een alles-in-één-pakket. Zo’n abonnement bestaat – naast internet en tv – ook uit bellen.

3. Laat je niet te veel leiden door de prijs


De prijzen van abonnementen kunnen behoorlijk verschillen. Waar je bij de ene aanbieder 50 euro in de maand betaalt, brengt de ander mogelijk 60 euro in rekening. Het verschil per maand is slechts 10 euro, maar op jaarbasis is het verschil 120 euro. Daarom kijken veel mensen vooral naar de prijs als zij abonnementen vergelijken. Begrijpelijk, maar laat je hier niet te veel door leiden. De inhoud van het abonnement is namelijk minstens zo belangrijk. Zo wil je bijvoorbeeld snel internet hebben. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. De snelheid van een goedkoop internetabonnement ligt vaak lager dan die van een duurder abonnement.

4. Gebruik een vergelijkingssite


Abonnementen vergelijken kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld de website van meerdere aanbieders bezoeken en de prijzen vergelijken. Deze manier van vergelijken is behoorlijk tijdrovend. Wil je niet al te veel tijd en moeite steken in een vergelijking? Richt je dan tot een vergelijkingssite, zoals prijsvergelijken.nl. Hier kun je onder meer internetpakketten en mobiele abonnementen vergelijken. Een vergelijking duurt slechts een paar tellen, waardoor je binnen de kortste keren weet wat in jouw geval het goedkoopste abonnement is.

Previous Story

Witte ruis: wat is het en wat zijn de beste witte ruis apparaten?

Next Story

De 3 voordelen van thuiswerken