5 redenen waarom Google Pixel beter is dan een Iphone

Ben je benieuwd naar de Google Pixel telefoon? Wij hebben op een rijtje gezet waarom je zou moeten overstappen van Apple naar Android. Lees mee om erachter te komen. 

Ze noemen het in het nieuws ook wel de revolutionaire telefoon. Google heeft lange tijd gesleuteld aan een succesformule en lijkt deze te hebben gevonden met de nieuwe Google Pixel 7. Hij heeft alles wat de iPhone heeft, en dan zelfs nog meer. Van snellere laadt tijd tot een beter grip. Je gaat smullen van deze Google telefoon. 

Snelste laadt tijd

Dat deze Google telefoon op alle een voorloper mag je wel zeggen. Zo hebben ze een systeem ontwikkeld waardoor jouw Pixel Pro binnen 90 minuten volledig oplaadt. De Samsung komt er vlug achteraan met een oplaadtijd van 95 minuten, maar de iPhone doet er aanmerkelijk langer over en heeft meer dan twee uur nodig om op te laden. De kans dat je terug wil naar een iPhone na deze telefoon is heel klein. 

De Google Pixel heeft meer grip 

Waar de meeste telefoons spekglad zijn en hierdoor snel uit je handen glippen heeft de Google Pixel hier iets op gevonden. De meeste steun die jij biedt aan je telefoon doe je met je wijsvinger. Deze leg je op de achterkant van jouw telefoon. Bij de Google Pixel hebben ze hier een stuk grip gemaakt. Dit zorgt voor 70% meer grip dan een Iphone. Hierdoor zou je er eindelijk eens voor kunnen kiezen om geen hoesje om je telefoon te dragen. 

Prijs- kwaliteitverhouding 

Misschien wel de grootste reden om te kiezen voor een Google Pixel telefoon is toch wel de prijs- kwaliteitverhouding ten opzichte van een iPhone. Zo betaal je voor een Google Pixel telefoon zo’n 900 euro. Dan heb je de Google Pixel 7 Pro is huis met 512 GB aan opslag. Voor een Iphone Pro Max met dezelfde opslagcapaciteit betaal je maar liefst 1.500 euro. Daar kan je dus bijna twee Google Pixel telefoons voor halen. Wij vinden dit prijsverschil: ‘’BIZAR’’.

Sneller multitasken op je telefoon 

Wij hebben gekeken naar de chips van de iPhone 14 in vergelijking met de Pixel 7. Hier zie je dat Google heeft gekeken naar de chip die wordt gebruikt door Apple. Hij is namelijk nagenoeg hetzelfde te noemen. Ook heeft Google zelf een chip ontworpen, dit is de Tensor G2. Apple heeft nu de A16 Bionic-chip ontworpen. Maar het grote voordeel is het werkgeheugen van de Google Pixel. Dat is veel ruimer waardoor je beter kan multitasken op jouw telefoon. 

Camera’s beter te beschermen 

Het zal je niet verbazen dat Google ook flink aan de weg heeft getimmerd wat betreft de camera’s die worden gebruikt. Zo hebben ze totaal dezelfde camera’s als de iPhone, en dat zal Apple toch wel een klein beetje pijn doen. Het zit hem vooral in de bescherming van de camera. Hier scoort Google hoge ogen ten opzichte van Apple. Waar de lenzen bij de iPhone erg naar buiten staan worden ze bij Google beschermd door een extra laag op de telefoon. 

Previous Story

Laat je niet hacken! Zo zorg je ervoor dat je beschermd bent

Next Story

Hoe vind je de goedkoopste energieleverancier?