Hoe vind je de goedkoopste energieleverancier?

Al sinds het begin van de opkomst van de energieleveranciers willen deze leveranciers van energie de consument verleiden met acties en kortingen. Ze geven soms zelfs cadeaus om er maar voor te zorgen dat mensen zich aansluiten met een energieleverancier. Maar nu prijzen omhoog zijn gesloten, lijkt er nog maar één belangrijke vraag te zijn voor de consument: hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier? Wij geven daar in deze blog antwoord op. 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: we kunnen op dit moment niet direct zeggen wat de goedkoopste energieleverancier van dit moment is. En dat komt omdat het persoonlijk is. Welke energieleverancier voor jou het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw situatie. Woon je bijvoorbeeld alleen of heb je een groot gezin? Woon je in een hoekhuis of op een flat tussen allemaal andere woningen in. En is jouw woning voorzien van een gunstig energielabel of is de kans groot dat je veel warmte verliest door een slecht geïsoleerde woning? Allemaal punten die het verschil kunnen maken op het gebied van de goedkoopste energieleverancier voor jou. 

Vergelijken is meten

Zorg ervoor dat jij jouw persoonlijke cijfers op een rijtje hebt. Natuurlijk weet je wel waar je woont en met hoeveel mensen je in een woning woont.  Maar de belangrijkste vraag is: hoeveel ga je verbruiken. Om erachter te komen welke energieleverancier voor jou het goedkoopste is, kun je gebruikmaken van een online vergelijkingssite. Hiervan zijn er meerdere te vinden online. Wij raden je dan ook altijd aan om meerdere in te vullen. Zo kun je zien of er dezelfde energieleverancier uit rolt.

Vroeger was het namelijk zo dat niet alle vergelijkingssites even betrouwbaar waren. Tegenwoordig is dit meer aan banden gelegd en kunnen energieleveranciers enkel nog op basis van eerlijke gegevens jou voorzien van een advies. Dat advies is dus belangrijk. Laat je hierbij niet leiden door allemaal acties in de vorm van cadeautjes. Vandaag de dag wil je je vooral laten leiden door de laagste prijs. 

Secundaire voorwaarden

Wil jij, naast de goedkoopste energie, ook iets bijdragen aan de wereld? Dan kun je via een vergelijkingssite ook ervoor zorgen dat je andere dingen aan vinkt die je belangrijk vindt. Bijvoorbeeld groene energie. Groene energie betekent niet dat er ander stroom uit jouw stopcontact komt. Maar het betekent wel dat de energie op een meer duurzame energie is opgewekt. Denk bijvoorbeeld aan zonne-energie of windenergie. Energie dat door fossiele brandstoffen is opgewekt is veel schadelijker voor de aarde. En zoals we nu natuurlijk hebben gezien, moeten we juist wat liever zijn voor de wereld. 

Conclusie goedkoopste leverancier

Als we jou moeten voorzien van een conclusie dan zouden we zeggen: het is moeilijk om te bepalen wat de goedkoopste energieleverancier is op dit moment. Enerzijds omdat de prijzen dicht bij elkaar liggen door de hoge gasprijzen. En anderzijds omdat het heel persoonlijk is. Wil jij weten wat de goedkoopste leverancier is? Kies er dan voor om leveranciers te vergelijken. Gebruik hiervoor een online vergelijkingssite. 

Previous Story

5 redenen waarom Google Pixel beter is dan een Iphone

Next Story

Alles wat je moet weten over PLC!