/

4 onmisbare zaken om jouw thuiskantoor om te toveren tot een professionele werkplek

Werk jij momenteel ook nog steeds (grotendeels) vanuit huis? En is jouw thuiswerkplek eigenlijk wel toe aan een kleine upgrade? Dan is deze blog voor jou! Hierin willen we namelijk vier zaken bespreken die wat ons betreft onmisbaar zijn om jouw thuiskantoor om te toveren tot een professionele werkplek. Een thuiswerkplek die niet onder doet voor een werkplek op kantoor zelf. Ben je benieuwd hoe jij jouw thuiswerkplek het beste vorm kunt geven? Lees dan zeker even verder! 

PS: drie van onderstaande zaken (een laptop, docking station en noise cancelling headset) bestel je eenvoudig en snel online bij Azerty. Neem eens een kijkje!

Een laptop die al jouw taken zonder tegenstribbelen uitvoert

Een thuiswerkplek zonder laptop is uiteraard geen plek waar jij jouw werkzaamheden uit kunt voeren. Daarom is het allereerste wat je moet aanschaffen een laptop. En dan bedoelen we natuurlijk niet zo’n simpel, goedkoop ding die er alleen al tien minuten over doet om op te starten. Om echt fijn te kunnen werken schaf je het beste een laptop aan die al jouw taken zonder enige vorm van tegenstribbeling uitvoert. Bedenk daarom goed wat je allemaal met je nieuwe laptop wilt kunnen doen en kies een laptop uit die hieraan voldoet.

Uiteraard is het ook mogelijk om een pc te kopen voor je thuiswerkplek. Bedenk je echter wel goed dat je een pc niet zomaar even meeneemt, mocht je toch een keer buitenshuis moeten werken. Wat dat betreft, is een laptop ideaal!

Een docking station om alle randapparatuur aan te kunnen sluiten

Daar waar een pc vaak al voldoende aansluitingen heeft, heeft een laptop dat meestal helaas niet. Ben je van plan om meerdere monitoren, een printer en andere randapparatuur op je laptop aan te sluiten? Dan is een docking station onmisbaar. Een docking station hang je aan je laptop om zo het aantal aansluitingen uit te breiden. Je levert één aansluiting op je laptop in en je krijgt er meerdere voor terug.

Een comfortabele bureaustoel en een verstelbaar bureau

Wanneer je veel achter een laptop of pc zit, dan liggen RSI klachten op de loer. Om een stijve nek, rug en schouders te voorkomen doe je er goed aan om zo nu en dan even iets anders te doen. Ga bijvoorbeeld een blokje om. Maar ook de manier waarop je achter je laptop of pc zit is van invloed. Probeer daarom verschillende bureaustoelen uit en kies de stoel die jij het comfortabelst vindt zitten. Ook een verstelbaar bureau is een must. 

Optioneel: een noise cancelling headset voor optimale concentratie

Is het rumoerig bij jou thuis (of de buren) en word je snel afgeleid? Overweeg dan eens om een goede, degelijke noise cancelling headset te kopen. Deze headsets onderdrukken de geluiden van buitenaf. Zo kun jij je optimaal concentreren op je werkzaamheden!

Previous Story

Alles wat je moet weten over PLC!

Next Story

Laser Engraver Kopen: hier moet je op letten