Laser Engraver Kopen: hier moet je op letten

brown wooden parquet flooring
Photo by FWStudio on Pexels.com

Een laser engraver kopen, voor uw houtbewerking project kan overweldigend zijn. Dat is vooral waar wanneer er zoveel machines zijn om uit te kiezen.

Ten eerste zijn er verschillende soorten hout graveermachines, die elk een ander resultaat opleveren. Bovendien zijn ze niet allemaal geschikt voor het lasergraveren van hout. U zou dus met de verkeerde machine kunnen eindigen.

In dit artikel som ik de een aantal beste laser graveermachine voor hout op die momenteel voor u beschikbaar zijn. Elke graveermachine wordt in meer detail besproken, zodat u een weloverwogen aankoop beslissing kunt nemen.

Neem de lijst door, en ik weet zeker dat u een laser engraver kopen makkelijker wordt. 

1 Kan een hout graveermachine dmv LASER hout graveren?

2 Hoeveel kost een hout graveermachine?

3 Beste algemene graveermachines voor hout

4 Beste graveermachines voor hout voor beginners

5 Beste premium graveermachines voor hout

6 Beste graveermachine voor hout en metaal

7 Beste mini graveermachine voor hout

8 Beste 3D laser graveermachine voor hout

Kan een hout graveermachine met een LASER hout graveren?

Ja, een laser graveermachine kan met gemak hout graveren. Van alle beschikbare opties, zoals een beitel, Dremel en Cricut Maker, produceren laser graveerders aantoonbaar de beste resultaten in een sneller tempo.

Maar uiteindelijk hangt het resultaat af van het type laser cutter en het hout dat u gebruikt. Er zijn drie hoofdtypen lasergraveerders waaruit u kunt kiezen. Deze zijn:

CO2 laser

Ook bekend als gas lasers, de CO2 lasers gebruiken koolstofdioxidegas om laserstralen te genereren. Wanneer elektriciteit door het gas wordt geleid, zendt het laserlicht uit met een golflengte van 10.000 nanometer. Deze golflengte is het meest geschikt voor het bewerken van niet-metalen oppervlakken zoals leer en hout en ook op kunststoffen.

Fiber laser

Fiberlasers zijn de krachtigste lasers, die golflengten van 1064 nanometer produceren. De machines hebben een minimaal brandpunt en kunnen een intensiteit hebben die 100 keer hoger is dan die van CO2-lasers.

Hoewel fiber lasers populair zijn, zijn ze niet geschikt voor het graveren van hout. Ze zijn ontworpen voor het graveren van objecten met hardere oppervlakken zoals metalen.

UV laser

Zoals de naam al aangeeft, zenden UV lasers ultraviolet licht uit van 10 nm tot 400 nm. De golflengte is veel korter en produceert niet veel warmte. Vandaar dat verwerking met UV-lasers ook wel koude verwerking wordt genoemd. Deze lasers zijn even goed als CO2 lasers voor het graveren van materialen zoals hout en zijn het meest geschikt voor het markeren en kunnen zelfs micro markings maken.

Dus als u zich afvraagt: “Welke laser kan hout graveren?” is het antwoord alle lasers, maar CO2 lasergraveerders zijn de beste opties. 

Naast bovenstaande lasers wint een ander type laser graveur aan populariteit. En dat zijn diode lasers. Deze zijn kleiner van formaat en minder duur. Veel lasergraveer bedrijfjes voor thuisgebruik maken daarom gebruik van diode lasers.

De volgende factor om rekening mee te houden is het soort hout. Hoewel u op zowat elke houtsoort kunt lasergraveren, zal het resultaat niet hetzelfde zijn. Om het beste houtblok voor uw project te selecteren, controleert u het volgende:

Strepen – Een streep is een donkere vlek op het houten oppervlak met een verschillend mineraalgehalte. Hoewel strepen er goed uitzien op hout, zijn ze niet geschikt om te graveren. Daarom moet u hout kiezen met minimale strepen.

Hars-/sapgehalte – Het hout moet idealiter een hoger hars- of sapgehalte hebben. Hout met een hoger harsgehalte produceert een donkerder brandwond, terwijl houtblokken met minder hars een lichtere snede produceren.

Toon – De houtblokken moeten een lichtere kleurtoon hebben omdat ze een donkerder brandmerk produceren. Het is veel moeilijker om het patroon op donkerder hout te etsen en vergelijkbare resultaten te bereiken.Enkele houtsoorten die aan deze criteria voldoen zijn els, kersen, lindenhout, hard maple en balsa. Ik verkies altijd deze houtsoorten voor het graveren boven andere.

Previous Story

4 onmisbare zaken om jouw thuiskantoor om te toveren tot een professionele werkplek

Next Story

Overal zijn apps