Waarom ​​een blauw licht filter bril?

Werk je overdag uren achter je computer? Kijk je onderweg naar huis in de trein een serie op je telefoon? En scroll je ’s avonds in bed nog even door je Instagram-tijdlijn? Ons leven is niet meer denkbaar zonder beeldschermen. Vaak beseffen we niet hoeveel uur we op een dag naar een scherm kijken. Helaas kan het blauwe licht dat onze beeldschermen uitstralen vervelende klachten veroorzaken. Lees in dit artikel hoe je deze klachten kunt voorkomen met een blauw licht filter bril.

Wat is blauw licht?

De zon straalt blauw-turquoise licht uit. Onze ogen kunnen dit licht gemakkelijk absorberen. Door dit blauw-turquoise licht kunnen onze hersenen onderscheid maken tussen dag en nacht. Beeldschermen stralen ook licht uit. Dit kunstlicht wordt ook wel blauw licht genoemd. Te veel blauw licht op het verkeerde moment kan slaapproblemen en vermoeide ogen veroorzaken. Het blauwe licht kan namelijk de aanmaak van het slaaphormoon afremmen, waardoor je hersenen denken dat het dag is. Hierdoor kun je moeilijker in slaap vallen.

Wat doet een blauw licht filter bril?

Een blauw licht filter bril neutraliseert het blauwe licht dat je beeldscherm uitstraalt, vermindert lichtschittering en brengt je ogen tot rust. Een blauw licht filter bril is geen bril zoals de naam doet vermoeden, maar een coating op de glazen. Je kunt een blauw licht filter bril op sterkte of zonder sterkte kiezen. Het maakt dus niet uit of je bijziend, verziend of helemaal geen oogafwijking hebt. Merk je dat je vermoeide ogen hebt en dat je moeilijk in slaap valt door langdurige achter je scherm te zitten? Dan is een blauw licht filter bril iets voor jou.

Is een blauw licht filter bril hetzelfde als een computerbril?

Alhoewel men er vaak vanuit gaat, zijn een computerbril en een blauw licht filter bril niet hetzelfde. Een computerbril is een op maat gemaakte bril op sterkte. De sterkte wordt specifiek afgestemd op de ruimte tussen jou en je computer. Met behulp van een computerbril wordt het voor je ogen makkelijker om te schakelen tussen je beeldscherm, dingen van dichtbij en dingen van ver weg. Wel is het mogelijk om de glazen van een computerbril te voorzien van een coating die blauw licht neutraliseert.

Denk je dat je een blauw licht filter bril nodig hebt? Ga dan vooral langs een opticien. Bij een opticien heb je keuze uit een groot assortiment aan heren- en damesbrillen die zijn voorzien van een blauw licht filter.

Previous Story

De top 4 io. Games om te spelen

Next Story

Hoe ga je aan de slag met A/B testen?