STAP budget: welke opleidingen kan je hier allemaal mee doen?

Mocht je op zoek zijn naar een manier om verder te komen op de arbeidsmarkt of wil je graag een studie of opleiding volgen om nog beter te worden in je huidige functie? Dan is er natuurlijk een hele hoop te doen qua cursussen en opleidingen. Toch is het wel zo dat er aan een opleiding vaak ook een flink prijskaartje zit. Gelukkig heeft de overheid sinds 2022 een manier gevonden om meer mensen te helpen. Namelijk door middel van het STAP budget, maar wat is dat en waar kun je het voor gebruiken?

Wat is het STAP budget?

Het STAP budget is een bedrag wat iedereen kan aanvragen die werkzoekend is of die werkzaam is. Het gaat om een bedrag van 1000 euro wat ingezet kan worden voor een opleiding of cursus. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om een opleiding te doen naast het werk of in een periode zonder werk. Het is specifiek bedoeld voor mensen die namelijk hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken. 

Door een opleiding te volgen, valt jouw CV uiteindelijk meer op tussen de stapels met sollicitaties. Je kunt zelfs een opleiding volgen waar je van weet dat deze gevraagd wordt voor de functie waar je op wilt solliciteren. Ook kun je je positie in de huidige functie versterken zodat je beter wordt in het werk wat je op dat moment al doet.

Opleidingen stap budget

Welke opleidingen kun je doen met het budget? Via het overzicht op de officiële website van het budget kun je vinden dat er ontzettend veel cursussen en opleidingen die je kunt volgen met het budget. Ook kun je het bedrag gebruiken om een meerjarige opleiding te volgen die duurder is dan het budget. Het budget is ook heel gemakkelijk aan te vragen. Wanneer je je gaat aanmelden bij een opleider, kun je een bewijs vragen. Deze geef je vervolgens door bij het UWV op het moment dat je het budget gaat aanvragen. 

Het UWV gaat vervolgens controleren of de opleiding voldoet aan de eisen die er gesteld worden. Ook kijkt het UWV of jij geschikt bent voor dit budget. Vervolgens betaalt het UWV het budget uit aan de opleider. Je hoeft het dus niet eens zelf voor te schieten wanneer je een opleiding wilt gaan volgen. Mocht het nou niet goedgekeurd worden dan stopt de opleider de aanvraag. Je hoeft er ook dan niet zelf nog achteraan te gaan.

Tot slot

Mocht je zoeken naar budget om je positie op de arbeidsmarkt te versterken dan is het STAP budget hier geschikt voor. Je vraagt deze gemakkelijk zelf aan via het UWV en kunt binnen no time beginnen met de studie.

Previous Story

Wil je een eigen website laten maken

Next Story

Kenmerken van Huawei MateBook X Pro in 2022