Kenmerken van Huawei MateBook X Pro in 2022

Huawei-laptop is terug in de high-end markt en de 2022 MateBook X Pro is beter dan ooit met veel verbeteringen. Belangrijke kenmerken zijn onder meer een groot scherm met een verversingssnelheid van 90 Hz, een groter trackpad met nieuwe functies, 90 W sneller opladen en, wacht, en de webcamera zit niet meer in die pop-uptoets die niet gemakkelijk is op het toetsenbord. Na jaren dicht bij de volledige X Pro te zijn geweest, is hij er nog steeds niet, maar het is veel anders dan voorheen.

Ontwerp en bouw: 

  • Groter maar nog steeds glamoureus. 
  • De webcam is weer ingelijst. 
  • USB-C in het bijzonder.

Over het algemeen is de MateBook X Pro dezelfde laptop die u altijd bent geweest. Verschillende ontwerpwijzigingen leiden echter tot aanzienlijke verschillen in onervarenheid. Terug naar de webcam, en wanneer het naar een meer realistische locatie wordt gebracht, is het nog steeds 720p. Gezien het geavanceerde draagbare laptoptype is dit jammer, dus Full HD zou niet de beste keuze zijn. Hoe het ook zij, kwaliteit is de basis, zelfs bij goed licht.

U moet de X Pro 2022-poorten bekijken voor enkele wijzigingen. In eerste instantie zul je merken dat er naast de koptelefoonaansluiting alleen USB-C-poorten zijn. Er zijn er vier – twee keer zo groot als het 2021-model – maar helaas is de altijd bruikbare USB-A-poort verwijderd, vooral gezien het feit dat de behuizing groot genoeg is om vast te houden.

Toetsenbord en trackpad: 

  • Geweldig gratis touch-trackpad met nieuwe functies. 
  • Hetzelfde mooie toetsenbord en minus webcam.


Zoals eerder vermeld, bereikt het trackpad nu de rand van de draagbare laptop en klapt een inkeping naar beneden om het deksel te openen. Net als in de MateBook X. Dit geeft je extra ruimte en ziet er prachtig uit. Het toetsenbord is hetzelfde gebleven: een zacht toetsenbord van volledige grootte met twee achtergrondverlichtingsniveaus. De grootste verandering is dat de sleutel die wordt gebruikt om de webcam in te stellen nu een snelkoppeling is naar Microsoft Speech Services voor zaken als realtime tekst-naar-tekst.

Scherm en luidsprekers: 

  • Een groot scherm met een verversingssnelheid van 90Hz. 
  • Uitstekende kleurweergave. 
  • Een van de beste audioprogramma’s op elke laptop.

Het nieuwe X Pro-scherm is misschien groter dan voorheen, maar een extra 0,3 inch maakt het 14,2 inch en verandert niets. Het is acceptabel, maar het is nog steeds een 14-inch laptop, en als je meer ruimte nodig hebt, heb je misschien een draagbare laptop van 15, 16 of 17 nodig. De meeste specificaties zijn niet veranderd, dus het 3K-touchscreen voor LTPS, nu 3120 x 2080 , behoudt een weergavegrootte van 3: 2. Lichter dan voorheen, het heeft een totale waarde van 450 nits, maar ik schatte de indrukwekkende 602 nits met de kleurenmeter van Spyder X. Het toonde ook een uitstekende kleurweergave met 100% sRGB, 97% P3 , en 92% Adobe RGB-dekking, waardoor het ideaal is voor een reeks creatieve taken. De standaard Delta E is ook erg goed met 0,83 (alles minder dan één wordt als zeer goed beschouwd). De verandering van onderwerp hier is dat Huawei de verversing heeft verhoogd snelheid van 60 Hz tot 90 Hz. Dit geldt met name voor smartphones en draagbare gaming-laptops, die vaak hoger kunnen zijn dan 144 Hz.

Previous Story

STAP budget: welke opleidingen kan je hier allemaal mee doen?

Next Story

Met Soda een PDF verkleinen – hoe doe je dat?