Met Soda een PDF verkleinen – hoe doe je dat?

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het vaak zo dat je PDF bestanden door moet sturen naar collega’s op het werk. Nu kan het alleen voorkomen dat het PDF format wat je hebt te groot is. Als dit klopt dan zal je aan de slag moeten gaan om dit te verkleinen. Gelukkig kan je met Soda een PDF verkleinen. Hoe moet je dit doen? En waarom zou je eigenlijk voor deze tool moeten kiezen? Om hier antwoord op te krijgen is het handig om snel verder te lezen. In dit artikel vind je namelijk alles wat je maar moet weten over het gebruik van Soda voor het verkleinen van alle mogelijke PDF bestanden!

Het belang van een PDF tool

Een van de vragen die wij vaak krijgen is waarom het eigenlijk van belang is om een PDF te verkleinen. De voornaamste reden is dat dit het veel makkelijker maakt om alles rond te sturen naar anderen als je dit graag wilt. Om te zien hoe groot je bestand is kan je naar de map met je document navigeren, er met de rechtermuisknop op klikken en vervolgens op Eigenschappen klikken. Het nadeel van een groot bestand is dat het veel langer duurt om grotere bestanden te uploaden. Ook zijn ze lastig elektronisch te delen (via e-mail) en verbruiken de bestandsopslagruimte van uw advocatenkantoor sneller. En zelfs als de databases grotere bestanden accepteren, geven zij de voorkeur aan kleinere bestanden. Het is dan ook niet zo raar dat er zoveel mensen zijn die zoeken naar een goede PDF tool voor het verkleinen.

Alternatieve optie – kleiner bestand opslaan

Er is een alternatieve optie om een PDF format te verkleinen. In de laatste versie van Adobe Acrobat open je de PDF die je opnieuw wilt opslaan als een kleiner bestand. Vervolgens kies je Bestand, Opslaan als andere en vervolgens PDF met verkleind formaat. Er wordt gevraagd om de versiecompatibiliteit te selecteren die je nodig hebt. Je kunt vervolgens op OK klikken om op te slaan. Wij raden je aan om je compatibiliteit in te stellen met ten minste Acrobat X, aangezien die versie nog veel wordt gebruikt. Kan je dit niet vinden op je PC dan kan je uiteraard altijd alsnog een tool gebruiken.

Kies jij voor Soda PDF voor het omzetten?

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het verkleinen van een PDF. Door middel van diverse internet tools is het mogelijk om snel en eenvoudig alle soorten bestanden om te zetten naar het juiste formaat. Mocht je ooit te maken krijgen met een bestand wat net te groot is voor je werk of voor privé doeleinden dan maken deze tools het mogelijk om hier zelf verandering in te brengen. Nog meer leren over het omzetten van PDF bestanden? Blijf dan zeker even hangen op deze site. Hier vind je talloze andere artikelen die je hier alles over laten zien!

Previous Story

Kenmerken van Huawei MateBook X Pro in 2022

Next Story

Tech spotlight van vandaag: SD-WAN