/

Fit de winter door dankzij technologie!

Het moment waar niet veel mensen naar uitkijken is wanneer de dagen korter worden en de nachten kouder. Toch kunnen we er niet omheen dat de winter weer voor de deur staat. De winter is traditiegetrouw ook het moment dat er weer griepjes en andere kwaaltjes om de hoek komen kijken. Tevens is dit hét moment dat we onze gezonde voornemens weer even laten varen en ons met veel vreugde verheugen op het kerstdiner. Maar dit draagt niet bij aan een fitte en vitale winter. Daarom is het ook goed hier vooraf alvast rekening mee te houden en een plan te maken. Vandaag de dag hoeft dit helemaal niet lastig meer te zijn. Je kan al met behulp van technologie vanuit je eigen huis een hele fitte versie van jezelf creëren voor komende winter. Hoe je dit doet? Lees snel verder. 

De juiste spullen 

Een goede workout thuis doen kun je al door middel van je smartphone. Hiervoor zijn diverse opties en mogelijkheden. Wanneer jij fit wilt worden door je telefoon heb je in ieder geval direct een goede reden om een nieuwe smartphone uit de iPhone 15 serie aan te schaffen. Dit is het nieuwste pareltje van Apple, en echt het beste van het beste. Een fantastisch groot scherm, 3D camera, super goed geluid en titanium omhulsel. Daarmee is het de beste sportvriend van dit moment. Eenvoudig te koppelen aan zaken als een sporthorloge om al je prestaties te monitoren. En zoals we van Apple weten heeft het ook zelf een fantastische app ontwikkeld om je gezondheid te monitoren. Kortom, een investering in je welzijn én levensvreugde. Dat is de nieuwe iPhone 15.

De juiste apps 

Zoals al aangegeven monitort Apple op een iPhone vanuit zichzelf al een aantal zaken zoals het aantal stappen en andere data omtrent je gezondheid. Deze kun je zelf nog verder in- en aanvullen. Maar ook in de Appstore zijn nog de nodige apps verkrijgbaar om je net een beetje fitter te maken. Allereerst zijn er diverse apps waarmee je een workout kunt doen. Sommige zijn betaald en andere helemaal gratis. De app van Nike is een bekende waar goede prestaties mee gemeten worden, het is gratis en voorzien van heel veel workouts. Het enige wat jij hoeft te doen is de oefening nadoen. Dat is te overzien toch? Ben je meer van de cardio? Dan is Strava een aanrader. Daar kun je je afgelegde afstanden en snelheid bekijken. Een lekkere stok achter de deur om jezelf iedere keer te verbeteren. Maar ook voor de iets rustigere workouts zijn er supergoede apps verkrijgbaar. Denk aan Mindspace voor een lekkere yoga sessie of een meditatie ter afsluiting van je 7 minutes workout. 

Goed gegeten 

Naast sport opties met technologie kun je ook meer kennis vergaren omtrent eten. Monitor enkele dagen in de app FatSecret wat en hoeveel je eet en je zult acuut bewustere keuzes maken. Ook de verschillende apps van het Voedingscentrum kunnen heel verhelderend werken. Zelfs in de supermarkt kun je daarmee al onderzoek doen wat een goede keuze is en wat juist niet. Een speelse en eenvoudige manier om net dat stukje gezonder te gaan eten. 

Kortom, je telefoon gaat er dit najaar voor zorgen dat jij fit en vitaal de winter doorkomt. Gun jezelf ter motivatie de nieuw iPhone 15 en je zult geen enkele reden meer hebben om niet je beste beentje voor te zetten.  

Previous Story

De verschillende toepassingen van een oliekeerring

Next Story

Het belang van effectieve communicatie