De voordelen van een draadloze printer

Steeds meer mensen kiezen voor een draadloze printer. Dit is iets wat we al steeds vaker terug zagen op kantoor en inmiddels ook thuis steeds meer geaccepteerd wordt. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Het aantal draadloze printers neemt alleen maar toe. Dat is ook duidelijk terug te zien bij het aanbod van grootleverancier PrintAbout. De populariteit neemt gestaag toe en dat is te merken. Bovendien zien we ook dat mensen vrijwel altijd over een wifi verbinding beschikken. Dat was pakweg veertig jaar geleden nog vrijwel ondenkbaar. Draadloos printen is hierdoor toegankelijker geworden.

Maar wat maakt draadloos printen zo populair? Welke voordelen heeft dit? Twijfel jij nog over de aankoop van een draadloze printer? Lees dan snel verder.

Eenvoudig met alle computers te verbinden

Het grootste voordeel van een draadloze printer is dat deze eenvoudig met alle computers en laptops op dezelfde locatie is te verbinden. Je hoeft dus niet telkens de printer naar een computer te brengen. Zitten ze allemaal op dezelfde verbinding? Dan kan er vanuit elke plek verbinding worden gelegd. Op kantoor is dat natuurlijk heel handig, maar ook thuis kan dit praktisch zijn. Ben je bijvoorbeeld beneden nog een laatste hand aan het werk aan het leggen? En moet je vervolgens printen? Maar staat deze printer op zolder? Dan hoef je niet helemaal op en neer te lopen, maar kun je gewoon vanaf je eigen plek een verzoek tot afdrukken doorsturen. Je kunt zelfs op afstand checken of de inktcartridge nog voldoende is. Zo sta je nooit voor onaangename verrassingen.

Er zijn zelfs draadloze printers die met een smartphone of tablet verbonden kunnen worden. Als je echt een goede draadloze printer hebt, is het soms zelfs mogelijk om via een openbare wifi locatie verbinding te leggen. Op die manier kun je printen terwijl je helemaal niet in de nabije omgeving aanwezig bent.

Multifunctionele printers

De meeste draadloze printers zijn tegenwoordig ook nog eens multifunctioneel. Hier kan je niet alleen mee printen, maar ook mee scannen of faxen. Heel handig wanneer je de printer vaak gebruikt. Ook voor bedrijven is dit vaak een prettig idee. Bovendien past dit goed bij het milieuvriendelijkheidsbeleid. Je hoeft dankzij deze multifunctionaliteit immers minder apparaten te gebruiken. Bijna alles kan via een apparaat geregeld worden.

Kleine kanttekening

Spreken we van een draadloze printer, dan verwacht je misschien dat er helemaal geen kabels aan te pas komen. Dit is echter onjuist. Ook een draadloze printer heeft gewoon een kabel. Deze is nodig om de printer van stroom te voorzien. We spreken van draadloos omdat de printer niet via een kabel aan een computer of laptop verbonden hoeft te worden. Hierdoor is er meer bewegingsvrijheid en kan er vanaf elke locatie geprint worden. Helemaal draadloos is vooralsnog echter nog niet mogelijk. De printer moet nog altijd op een plekje staan, waar deze direct met stroom verbonden kan worden.

Previous Story

Ontdek dé voordelen van een professionele shopware host

Next Story

Een tripzitter, wie kan ik het beste hiervoor vragen?