Wat te kopen als je kind naar de brugklas gaat

Je kind naar de brugklas sturen kan zowel spannend als overweldigend zijn. Aan de ene kant is het een kans voor hen om nieuwe vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen. Aan de andere kant kan het moeilijk zijn om te weten wat ze nodig zullen hebben voor hun brugklassen. Als je niet zeker weet wat je voor je kind moet voorzien als het de brugklas ingaat, zijn hier een paar dingen die hun ervaring gemakkelijker en leuker zullen maken. 

Laptop 

Het belangrijkste voorwerp dat je kind nodig heeft voor de brugklas is een laptop. De laptop moet een goede processor en voldoende RAM hebben, zodat hij de taken aankan die in de klas nodig zijn. Hij moet ook voldoende opslagruimte hebben, omdat ze misschien afbeeldingen of video’s op hun computer moeten opslaan als onderdeel van hun opdrachten. Je kunt een eigen laptop samenstellen of er gewoon een uit de winkel kopen. Afhankelijk van het soort brugklas dat ze volgen, kunnen verschillende soorten laptops geschikter zijn dan andere, denk bijvoorbeeld aan een 14, 15 of 17 inch laptop

Kladblok/Journaal 

Een ander essentieel item is een notitieblok of dagboek waarin je kind aantekeningen kan maken tijdens colleges of ideeën voor projecten kan opschrijven. Schrijfblokken zijn vooral handig als je online lessen volgt, omdat het je kind iets tastbaars geeft om op te schrijven in plaats van alles uit te typen in een document op de computer. Blocnotes helpen je kind ook om georganiseerd te blijven door het een gemakkelijke manier te geven om informatie van colleges en lesmateriaal bij te houden.  

Schrijfgerei 

Je kind zal ook schrijfgerei zoals pennen en potloden nodig hebben voor het maken van aantekeningen of het invullen van opdrachten tijdens de brugklas. De meeste leraren staan toe dat leerlingen elke kleur pen of potlood gebruiken die ze verkiezen; sommige eisen echter dat leerlingen bepaalde kleuren gebruiken, afhankelijk van hoe ze opdrachten beoordelen (bijv. blauwe pen = goede antwoorden). Het is het beste als je kind verschillende kleuren bij de hand heeft, zodat het zich geen zorgen hoeft te maken dat het op is tijdens een belangrijk project of examenperiode.

Previous Story

Dé redenen om te investeren in een goed koffiezetapparaat

Next Story

Ontdek dé voordelen van een professionele shopware host