De handigste tips voor beginnende hardlopers

2022 komt steeds dichterbij en een nieuw jaar betekent nieuwe goede voornemens! Ben jij van plan om weer een gezonde levensstijl op te pakken? Grote kans dat je er dan over nadenkt om te gaan hardlopen. Maar waar begin je dan en waar moet je allemaal aan denken? Dit artikel helpt je op weg met je hardloopavontuur.

Stel een realistisch doel

Voordat je begint met hardlopen is het verstandig om een realistisch doel te stellen. Dit houdt het leuk en het zorgt ervoor dat je sneller resultaat ziet dan wanneer je gelijk een halve marathon wil gaan lopen. Daarnaast voorkom je blessures als je het rustig opbouwt. Luister goed naar je lichaam zodat je het hardlopen uitdagend maar ook fijn kunt houden, want dat is de bedoeling!

Goede hardloopschoenen

Het is te begrijpen dat je niet meteen een vermogen wil uitgeven aan hardloopschoenen als je er nog achter moet komen of het wel wat voor je is. Toch is het belangrijk om alleen op goede schoenen te gaan hardlopen. Dit kan namelijk rug- en gewrichtsproblemen voorkomen. Ga dus eens naar een hardloopzaak en laat je adviseren over een goed paar schoenen die niet al te duur zijn. In zo’n winkel weten ze precies welke soort schoenen voor jou het meest geschikt zouden zijn.

Maak het leuk voor jezelf

Je hebt een goede stap gezet door te besluiten om te gaan hardlopen en daar mag je jezelf best voor belonen! Maak van het hardlopen dan ook een leuke activiteit. Dit kun je doen door een mooie hardloopoutfit te kopen, of door bijvoorbeeld een smartwatch aan te schaffen waarmee je alles bij kunt houden. Denk dan aan je hartslag enhet aantal kilometers dat je maakt. Je kunt Apple Watch bandjes vinden die speciaal gemaakt zijn voor sporters. Met het nieuwste Apple Watch 7 bandje zul jij shinen wanneer je je kilometers loopt!

Warming up

Vooral als je nog niet zo lang aan hardlopen doet is het belangrijk om je lichaam goed op te warmen voordat je begint. Je kunt je spieren namelijk flink overbelasten wanneer je dit niet doet. Zoek dus een paar goede rek- en strekoefeningen uit die je voor iedere hardloopsessie kunt uitvoeren. Op internet kun je genoeg filmpjes vinden waarop te zien is hoe je deze oefeningen moet doen. Het is dan belangrijk om alle delen van je lichaam mee te nemen in de rek- en strekoefeningen; je gebruikt tijdens het hardlopen namelijk meer spieren dan je denkt.

Goede voeding

Mensen die willen afvallen zullen vaak besluiten te gaan hardlopen. Dan is het wel belangrijk om voldoende te eten wanneer je gaat hardlopen, ook als je wil afvallen! Het is goed voor je spieren om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen zodat ze zich na het hardlopen weer kunnen herstellen. Eet daarom voeding met voldoende eiwitten en koolhydraten om het juiste resultaat te behalen.

Extra tip: loop niet altijd hetzelfde rondje. Zoek afwisseling op door op verschillende plekken hard te lopen. Daarbij is het goed om niet altijd op dezelfde ondergrond hard te lopen. Succes!

Previous Story

Hoe goed ken jij je klanten?

Next Story

De top 4 io. Games om te spelen