Waar moet je opletten als je een printer koopt?

Een printer in huis, dat is gewoon heel makkelijk. Concertkaartjes uitprinten? Geen probleem. Een nieuw recept uitproberen vanaf het papier? Zo gepiept! Belangrijke papieren fysiek bewaren in een map? Één druk op de knop en het rolt uit de printer.  Maar waar moet je nou precies opletten als je een printer koopt? Wij vertellen het jou in deze blog! 

Als jij je oriënteert op de markt dan heb je waarschijnlijk maar één vraag: welke printer kopen? Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat er ongelooflijk veel keuze is op het gebied van printers. Maar waar moet je nou precies opletten? Allereerst is het belangrijk dat je voor jezelf bepaald hoe vaak en op welke manier je de printer gaat gebruiken. Is het ook voor foto’s of alleen voor tekst? 

Uiteraard kan elke printer papier met tekst printen. Maar de reden waarom we het aan jou vragen is omdat een printer waarmee je foto’s kan afdrukken vaak van hogere kwaliteit is. Daarom is het belangrijk dat als jij foto’s echt van hoge kwaliteit wilt afdrukken je rekening moet houden met een printer met meer capaciteit.

Printer voor thuis of voor op kantoor?

Printers op werk zijn vaak groter en sterker. Omdat er simpelweg door de dag heen veel meer wordt geprint dan thuis. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een kleinere printer op werk neer te zetten maar dan is het vooral afhankelijk van de vraag of je veel of weinig afdrukt. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de hoeveelheid mensen die je op kantoor hebt. 

Wifi of bedrading? 

Een ander punt waarop je een printer kan uitzoeken is de mogelijkheid om te connecten met de printer op basis van de wifi. Er zijn dan geen bedradingen en je kan gemakkelijk verbinding maken met de printer. Op deze manier kan je vaak snel en makkelijk iets uitprinten. 

Meer dan alleen printer?

Sommige printers hebben meer functies die handig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de optie scannen of kopiëren. Sommige printers hebben zelfs nog een fax-functie. Deze printers noemen we vaak all-in-one printers. Het voordeel is dan ook dat je geen aparte apparaten meer nodig hebt.

Geld besparen? Gebruik deze tips om minder inkt te verbruiken.

Previous Story

Je hoeft niet technisch te zijn om crypto te handelen met deze crypto apps

Next Story

Gadgets die je huis optimaal beschermen