/

Hoe moet je een perilex stekker aansluiten?

Hoe moet je een perilex stekker aansluiten

Het kan voorkomen dat je een perilex stekker moet aansluiten. Dit kan best een lastige klus zijn. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan dat de meeste mensen weten. Zo moet je weten wat de stekker precies is, maar ook hoe je hem veilig kunt aansluiten. Je wilt namelijk niet dat er ongelukken gebeuren.

In dit artikel leggen we je niet alleen uit hoe je de perilex stekker aan moet sluiten, maar ook wat het eigenlijk precies inhoudt. Daarnaast leggen we je het verschil uit tussen de stekkers die er allemaal zijn.

Wat is een perilex stekker?

Een perilex stekker is niet een stekker die je iedere dag gebruikt. Perlix is namelijk een naam van een stekkersysteem. Dit stekkersysteem is ervoor gemaakt om een hoog vermogen aan te kunnen. Zo kunnen er apparaten op aangesloten worden die meer vermogen hebben. Een perilex stekker kan aangesloten worden op een perilex stopcontact.

In de meeste gevallen worden deze stekkers gebruikt in de keuken. Zo gebruiken de meeste kookplaten meer stroom. Dit kan een ander stekkersysteem niet aan. Daarom wordt een perilex stekkersysteem gebruikt. Zo voorkom je overbelasting van een stekkersysteem.

Wanneer heb ik een perilex aansluiting nodig?

Je hebt een perilex stekker en perlix aansluiting nodig wanneer je gaat koken op een elektrische kookplaat die gemaakt is voor een perilex systeem. De kookplaat gebruikt dan meer vermogen dan gemiddeld en het is dan van belang dat je een perilex systeem hebt.

Dit kan ook het geval zijn bij ventilatie in de woning. Zodra de apparaten meer stroom gebruiken dan een normale stekker aan kan, dan is het van belang dat je een perilex aansluiting met een perilex stekker in huis hebt.

Varianten van een perilex stekker

Er is niet maar één soort perilex aansluiting. De stekker moet namelijk aangesloten worden op een aansluiting. Daarom kan de stekker verschillen. Er zijn in totaal 3 verschillende aansluitingen. Het is dus altijd goed om vooraf te kijken met welke aansluiting je te maken hebt. Zo voorkom je dat je een verkeerde stekker koopt.

De drie varianten die er aangesloten kunnen worden zijn: perilex aansluiting fase 1, perilex aansluiting fasen 2 en perilex aansluiting fasen 3. Voor alle 3 de fases heb je te maken met een andere mogelijkheid en ook met een andere manier van aansluiten. Het is daarom van groot belang dat je weet met welke aansluiting je te maken hebt.

Perilex aansluiting 1-fase

Een perilex aansluiting 1-fase is eigenlijk niet de goede benaming. Een perilex aansluiting 1-fase is niet mogelijk, omdat de aansluiting niet krachtig genoeg is. Er is juist meer vermogen nodig. Hierdoor is dit geen goede benaming, maar hij wordt toch gebruikt.

Een perilex aansluiting 1-fase is niet mogelijk omdat er meer vermogen nodig is. In dit geval wordt er dan maar één installatieautomaat gebruikt en deze kan niet voldoende vermogen generen om veilig te functioneren. Je hebt dus nooit te maken met een perilex aansluiting 1-fase.

Perilex aansluiting 2-fasen

Een perilex aansluiting 2-fasen is de fase die eigenlijk het meeste voorkomt. Bij deze aansluiting worden je apparaten dus gewoon weg door twee verschillende fasen gevoed. Hierdoor heb je een hoger vermogen beschikbaar en kan er dus een apparaat op aangesloten worden die een hoger vermogen heeft.

In plaats van 1 groep, wordt er dan in de installatieautomaat 2 groepen gekoppeld. Het kan zijn dat je te weinig groepen hebt in de meterkast, dan moet er een extra groep aangelegd worden om een perilex aansluiting 2-fasen te kunnen maken. Dit is in de meeste gevallen ook geen enkel probleem.

Perilex aansluiting 3-fasen

Een perilex aansluiting 3-fasen werkt eigenlijk hetzelfde als een perilex aansluiting 2-fasen. In dit geval worden er niet één, maar twee extra fasen toegevoegd. Hierdoor kan er dus nog meer vermogen op dit systeem aangesloten worden. Hierbij kun je denken aan een ventilatie of een kooksysteem.

Ook in dit geval kan het zijn dat er een extra groep aangemaakt moet worden. Dit komt doordat er dan te weinig groepen in de meterkast zitten. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn.

Kan ik zelf een perilex stekker aansluiten?

Het is mogelijk om zelf een perilex stekker aan te sluiten. De stekker aansluiten is vaak niet het probleem. Het probleem zit hem vaak in het aansluiten van een aansluiting. Laten we voorop stellen dat we niet aanrader om een perilex stekker zelf aan te sluiten. In de meeste gevallen kun je hier het beste een elektricien voor inschakelen.

De stekker gaat in de meterkast en officieel gezien mag je zelf niets aan de meterkast aanpassen als je geen erkend elektricien bent. Wanneer je dit wel doet en er gaat iets mis, ben je helemaal niet verzekerd. We raden het dan ook echt af om hier zelf mee aan de gang te gaan. Je kunt het beste iemand inschakelen om je te helpen.

Een bedrijf inschakelen voor een perilex stekker

Zoals hierboven beschreven raden we aan om een bedrijf in te schakelen om een perilex aansluiting voor de perilex stekker te maken. Op die manier weet je zeker dat het op een veilige manier aangesloten wordt en dat je altijd verzekerd bent wanneer er iets gebeurt.

Online zijn er verschillende bedrijven die deze diensten aanbieden. Het beste is om even te kijken welke bedrijven tijd voor je hebben. Daarnaast kun je altijd naar de reviews van een bedrijf kijken om te achterhalen of ze hun werk goed doen.

Lees ook eens:

Previous Story

Hoe vind je Telegram groepen?

Next Story

Hoe kan ik het beste een krachtstroom stekker aansluiten?