Deze diagnose-apparatuur mag niet ontbreken in jouw werkplaats!

Heb je een eigen autogarage? Dan moet je over de juiste hulpmiddelen beschikken om auto’s te repareren. Vroeger had je voldoende aan gereedschappen, maar vandaag de dag heb je ook diagnoseapparatuur nodig. Met behulp van deze apparaten ben je namelijk in staat om uit te lezen welke foutcode er in het elektrische besturingssysteem van een auto zit. Zoek je hier nog geschikte apparatuur voor? Wij zetten hier een aantal diagnose-apparaten op een rijtje die niet mogen ontbreken in jouw werkplaats.

1. OBD-scanner
Zonder de juiste apparatuur is het onmogelijk om een elektrisch besturingssysteem van een auto uit te lezen. Daarom moet je als garagehouder in ieder geval beschikken over een OBD-scanner. OBD is in dit geval de afkorting van On Board Diagnostics. Deze scanners werken met alle OBD2 auto’s vanaf bouwjaar 1996. Voordeel van een OBD-scanner is dat hij niet alleen generieke foutcodes uitleest, maar ook fabrikant-specifieke foutcodes. Daarnaast kun je er bevroren data (freeze frame) en live data mee bekijken. Hierdoor ben je in staat om binnen de kortste keren een goede diagnose te stellen.

2. Camera
Met een OBD-scanner kun je vaak een goede diagnose stellen, maar helaas komt de oorzaak niet altijd aan het licht. Als je het probleem nog niet gevonden hebt, moet je verder zoeken. Helaas is dit niet altijd even makkelijk. De oorzaak kan namelijk op een moeilijk bereikbare plaats zitten. Zorg er daarom voor dat je als garagehouder een camera van Autel in jouw bezit hebt. Met deze camera kun je zelfs de meest lastige plekken bereiken. Doordat deze camera beschikt over een usb-aansluiting, kun je hem op een computer of laptop aansluiten. De beelden die de camera maakt, zijn hierdoor direct te volgen. Hierdoor is het meteen duidelijk als er iets niet in de haak is.

3. Accutester
De accu is één van de belangrijkste onderdelen van een auto. Als de accu leeg is, start jouw auto namelijk niet meer. Daarom moet je er als garagehouder voor zorgen dat je over apparatuur beschikt om dit onderdeel uit te lezen. Een accutester mag daarom niet ontbreken. Met dit apparaat kun je de conditie testen van alle soorten 12 volt accu’s. Je sluit de klemmen aan op de juiste polen van de accu en het apparaat gaat aan de slag. De resultaten worden vervolgens weergeven op het scherm.

Universele apparatuur of merk-specifiek?
Als je op zoek bent naar diagnose-apparatuur ontdek je al snel dat het aanbod ontzettend groot is. Zo kun je bijvoorbeeld een OBD-scanner kopen voor het uitlezen van specifieke merken. Als jouw garage gespecialiseerd is in deze merken, is dit ideaal. Werk je ook met andere merken? Dan geniet universele apparatuur de voorkeur. Deze apparatuur kun je namelijk voor alle merken gebruiken. Op deze manier voorkom je dat je talloze apparaten aan moet schaffen.

Previous Story

Videobanden digitaliseren? Zo pak je het aan

Next Story

De beste Tech aandelen in 2021