WhatsAppen op je computer? Niek test het

05 februari 2015 Door: Rubriek: Wetenschap en ontdekken

Schermafbeelding 2015-02-03 om 09.34.34Na lang al het gezeur van de gebruikers aan te horen, heeft WhatsApp uiteindelijk toch besloten om de gratis communicatieapp ook beschikbaar te stellen voor computers. Een geschenk uit de hemel of een regelrechte mislukking?

Appen via de PC

Hoe werkt het? Je start je computer of laptop op en gaat naar web.whatsapp.com. Hier krijg je een QRcode te zien die je moet scannen met je mobiele telefoon door bij je instellingen op WhatsApp Web te klikken. Eén simpele muisklik en het appen kan beginnen.

Maarrrrr…. Voor mij zit er één nadeel aan deze nieuwe functie. Wanneer je telefoon geen verbinding meer heeft met je laptop ben je direct offline. Verder werken sommige functies niet die wel op de mobiele versie werken, zoals video’s of je locatie verzenden.
Voor grote teksten die je van internet afhaalt is deze nieuwe functie dan weer wel ideaal. Copy, paste en je kunt zo de gehele zwaartekrachtswet van Newton versturen. Maar op je telefoon kan dit ook, als je de tekst kopieert en vervolgens weer plakt in je appje.

Waarom zou je appen via je PC?

Zijn er dan helemaal geen voordelen aan de nieuwe functie op WhatsApp? Het enige dat ik zo 1-2-3 uit mijn verkrampte sms-duim kan zuigen is dat je minder snel je telefoon er bij pakt. Je kunt het geluid op je PC gemakkelijk uitzetten en het enige dat je ziet is een melding rechts onderin. Of je dan ook minder snel geneigd ben om erop te klikken? Ik denk het eerlijk gezegd niet.

Tot nu toe blijf ik het dus nog een falende functie vinden. Hopelijk verbetert WhatsApp dit, zoals bijvoorbeeld je telefoonnummer invullen en een beveiliging met een wachtwoord, zoals bij Facebook Messenger. Dan kun je dus ook gewoon WhatsAppen als je je telefoon kwijt bent. Tot die tijd kan ik nog op Facebook Messenger nog lang zeuren over de nieuwe WhatsApp-functie…

Wat vind jij van WhatsAppen op je computer?

  • Douwe

    Lijkt me wel ideaal van die grote verhalen.

  • Anique

    Lol het werkt echt haha

  • Jurgen

    Het is wel handig maar inderdaad niet voor als je telefoon leeg is en je even snel wat wilt doen want dat werkt dus niet