Vliegende auto’s in het verkeer. Top of flop?

14 februari 2017 Door: Rubriek: Verkeer, transport en ruimte(vaart)

Vliegende auto's in het verkeer. Top of flop?

Super tof is het natuurlijk, een vliegende auto. Helemaal als deze uit Nederland komt! Het bedrijf Pal-V Liberty uit Raamsdonksveer heeft zo’n vliegende kist op wielen gemaakt. Vanaf vandaag kun je een vliegende auto reserveren, eind 2018 willen ze hem gaan leveren.

Hoe ziet de vliegende auto eruit?

De vliegende auto is een tweepersoonsdriewieler met een inklapbare rotor. Op die manier kan het rondrijden als een normale auto. Wanneer je de auto wil laten vliegen heb je wel een startbaan nodig tussen de 180 en 330 meter. De snelheid is zowel in de lucht als op de weg 180 kilometer per uur. Om ermee te mogen vliegen heb je natuurlijk wel een (klein) vliegbrevet nodig.

Top of flop?

Voordat we deze voertuigen overal zullen zien moet er natuurlijk nog veel gebeuren. Zoals gezegd kun je niet op ieder moment opstijgen en er zullen start- en landingsbanen aangelegd moeten worden wat weer ruimte kost. Het voordeel is natuurlijk dat de drukte op de wegen hierdoor af kan nemen.

Vind je het een goede zaak als we straks niet alleen over de weg maar ook door de lucht kunnen reizen? Of vind je het dikke onzin?

Laat het weten op onze Facebook pagina of in de comments hieronder.

  • Maurits

    Dikke onzin, gewoon over de weg rijden in de toekomst alleen dan met snellere auto’s die je zelf niet hoeft te besturen