Uitvinders opgelet!

20 december 2013 Door: Rubriek: Wetenschap en ontdekken

yougi_zoekt_banner_oproepUitvinders opgelet! Want de eerste stembussen zijn geopend voor de coolste uitvindwedstrijd voor middelbare scholieren, Yougi Zoekt!

Ondertussen zijn er al meer dan 900 ideeën binnengekomen, maar er is nog plek voor jou! Iedereen die in het eerste of tweede jaar van de middelbare school zit mag meedoen. Je kunt je inschrijven tot en met eind januari, alleen of als team met maximaal drie personen. Alle teams opgedeeld in zes regio’s. Het is een landelijke en dus grote uitvindwedstrijd!

Er zijn maar liefst drie stemrondes. Iedere keer is het belangrijk zoveel mogelijk publieksstemmen te verzamelen, maar later in de wedstrijd gaan ook de beoordelingen van de regio-coaches tellen.

Wat kun je winnen?

Is het jouw droom om uitvinder te worden? Dan is dit natuurlijk jouw kans om op te vallen bij grote bedrijven in de technische sector. Maar dit is natuurlijk niet het enige. Als je gewoon heel technisch bent is dit de kans om dit aan iedereen te laten zien. En je kan er hele toffe prijzen mee winnen. Naast de Yougi Duim-bokaal wint iedere winnaar individueel een prijzenpakket met onder andere de DJoclate en de Photojojo Lenzenset. En het team wordt met de hele klas als VIP uitgenodigd in een pretpark naar keuze. Vergeet je niet te stemmen? Onder alle stemmers wordt namelijk ook een iPad Mini verloot!

En we zijn nog niet klaar! ALLE deelnemers maken namelijk kans om mee te doen in het nieuwe uitvindprogramma van Joris Putman, GreenTech! Hierin gaan uitvinders met elkaar de strijd aan om hun ideeën werkelijkheid te maken. Vanaf mei 2014 wordt dit iedere zaterdag rond 17:00 uitgezonden op RTL 4.

Dubbel veel plezier dus! Meld je nu aan via deze link!