Stukje iFietsen?

05 september 2011 Door: Rubriek: Geld en handel

We doen steeds meer met onze (smart)phones. En nu is zelfs het oude, vertrouwde fietsen aan de beurt. Want dat doe je tegenwoordig met een echte fiets-app. 

Cycle Watch Lite is een gratis app die je helpt alles uit je fietsrit te halen. En het werkt supersimpel: geef je fietstocht een naam en klik op ‘start’. In je display zie je hoe ver je fietst, hoe hard je nu gaat, wat je hoogste en gemiddelde snelheid is en – belangrijk!- hoeveel calorieën je verbrandt.

De app gebruikt je GPS om bij te houden hoe je fietst. Gefietste routes worden opgeslagen, zodat je later nog eens kunt proberen je tijd te verbeteren. In de app zit een kalender die bijhoudt wanneer je hebt gereden. Als je nou een echte toptijd neer hebt gezet, kun je dat meteen laten melden op Facebook en Twitter. Leuk om je vrienden uit te dagen: wie fietst er het snelst naar school?

Cycle Watch gebruikt de bewegingsdetectie in je iPhone om te ‘voelen’ hoe hard je rijdt en hoever je rijdt. En dat werkt verrassend goed. De app is erg compleet. Zo compleet dat wij ons eigenlijk afvroegen waarom je nog de ‘pro’ versie zou kopen. Maar goed, die kost maar € 1,59, dus dat doe je gewoon als dankjewel voor de makers.

Tip: deze app kun je het beste helemaal ‘killen’ als je hem niet gebruikt. Anders trekt hij heel enthousiast je batterij leeg.

Aanrader! Zoek op cycle watch lite in de App Store.

Bonus: je kunt de app ook gebruiken om je rondjes hardlopen mee bij te houden. Handig bij een lekke band.

 • Jos van Baal

  Lijkt me wel grappig!
  Helaas heb ik een iPod touch (daar zit geen GPS in), en geen iPhone…

  :'(

 • Jos van Baal

  Lijkt me wel grappig!
  Helaas heb ik een iPod touch (daar zit geen GPS in), en geen iPhone…

  :'(