Samsung Galaxy S2 review

16 juni 2011 Door: Rubriek: Geld en handel

Vroeger kocht je een Nokia omdat Nokia’s de beste waren, nu koop je een smartphone om al je social networks bij te kunnen houden. Laat ik nou net de gelukkige zijn dat mijn abonnement afliep en ik als een van de eerste een Samsung Galaxy SII in ontvangst mocht nemen.

Ik zal in deze review een aantal eigenschappen die ik belangrijk vind aan een smartphone behandelen.

Algemeen
De Samsung Galaxy SII is naar mijn mening een van de eerste iPhone 4 concurrenten. Waarom? Omdat deze telefoon ontzettend snel aanvoelt, het design goed te noemen is (zelfs dunnen als de iPhone 4!) en door Android 2.3.3 ook een stuk meer mogelijkheden biedt dan de iPhone 4.

Apps
Op de Galaxy SII staan standaard al aardig wat apps geïnstalleerd, vooral apps die Samsung zelf heeft ontwikkeld. Echt heel leuk zijn die apps niet omdat er apps in de market (de appstore van Android) verkrijgbaar zijn die veel beter werken. Mijn top 10 apps van dit moment zijn:

1. Whatsapp messenger (supersnel berichtjes versturen tussen iPhone, Android, Symbian en Blackberry telefoons)
2. Twitter (twitteren op je telefoon)
3. Facebook
4. Nu (de nu app van nu.nl voor al het nieuws)
5. Spotify (Music player)
6. Treintijden (Vertragingen, spoor wijzigingen en routes)
7. Angry Birds (Heel gaaf spel!)
8. Fireball (Ook een leuk spel)
9. Buienalarm (Hiermee krijg je notificaties als er regen is verwacht)
10. Shazam (Hoor je een leuk liedje op de radio maar je weet niet hoe die heet? met deze app weet je het binnen no-time)

Gebruikservaring
Toen ik de Galaxy S2 voor het eerst in mn hand had, dacht ik wow die is licht! Voor zo’n groot toestel verwacht je echt een veel hoger gewicht, maar niets is dus minder waar. Het toestel werkt heel simpel, wanneer je om kunt gaan met een iPhone durf ik je ook te garanderen dat het met dit toestel helemaal goed zal komen. Door de super snelle dual core processor is het toestel ontzettend snel, een app opstarten is in no-time gebeurd. Verder zijn de menu’s duidelijk en is het multitasken (snel wisselen tussen meerdere apps) helemaal super.

Camera
Kan zo’n dun toestel wel aardige plaatjes schieten? dat was het eerst wat ik me afvroeg toen ik de camera startte. De Galaxy S2 heeft een 8mp camera aan boord, en kan zelf in full hd film opnemen. De plaatjes die je er mee kunt schieten zijn echt heel mooi, af en toe lijkt het wel alsof ik plaatjes met een professionele camera heb geschoten. De film kwaliteit is ook goed te noemen, al duurt het vaak wel even voordat de camera zichzelf heeft scherp weten te stellen. Hieronder vind je een foto

Bouwkwaliteit en formaat
De Galaxy S2 heeft een 4,3 inch scherm. Een flink toestel zeggen veel mensen tegen mij wanneer ik ze mijn telefoon laat zien. Maar het grote scherm heeft ook zeker zijn voordelen, video’s kijken, spelletjes spelen en lekker grote touch letter maken de grootte weer helemaal goed. Het toestel is slechts 8,3mm dun wat echt onwijs dun is! De bouwkwaliteit is best in orde maar echt goed, nou nee… helaas nog steeds van plastic. Op dit punt kan de telefoon echt nog niet tippen aan de iPhone.

Accuduur
De Galaxy S2 heeft een groot scherm zoals je kunt lezen. Je zult waarschijnlijk ook wel denken dat daardoor de accu snel leeg is. Nou niet dus! door het super amoled scherm is het toestel heel zuinig met de accu… natuurlijk gaat de accu wel snel leeg wanneer je full time aan het gamen bent. Als je even verslaafd als mij ben aan whatsappen/facebooken/twitteren en nog wat andere apps hou je het met deze telefoon zeker wel een dag vol. Niet heel geweldig maar wanneer je een oplader naast je bed neerlegt is het prima te doen.

Conclusie
De Samsung Galaxy S2 is eigenlijk alles wat ik in een telefoon zocht op dit moment. Hij is snel, heeft een heel mooi scherm en werkt erg gebruiksvriendelijk. Er zit ook een klein nadeel aan de telefoon, de telefoon is nog steeds van plastic, en dat merk je wanneer je de telefoon vergelijkt met een iPhone 4. Dit punt neem ik zeker voor lief omdat de telefoon wat mij betreft op alle andere punten gehakt maakt van de iPhone 4. Wil je niet langer wachten tot de iPhone 5 er is? Dan kan ik je deze zeker aanraden!

 • Bauke-Jan

  ik wil dat mobieltje ook!

 • Bauke-Jan

  ik wil dat mobieltje ook!

 • http://www.samsung-galaxy-s2.net Samsung Galaxy S2

  Ik heb de S2 aangeschaft. Wat een toptoestel zeg!

 • http://www.samsung-galaxy-s2.net Samsung Galaxy S2

  Ik heb de S2 aangeschaft. Wat een toptoestel zeg!

 • Androidlover
 • Androidlover
 • http://www.samsung-galaxy-s2.net Samsung Galaxy S2

  Mooie batterij pack! Op http://www.samsung-galaxy-s2.net/samsung-galaxy-s2-nieuws/samsung-galaxy-s2-batterijduur-verdubbelen staat ook een trucje waarmee je de duur van je batterij iets kunt verbeteren. maar een batterypack moet zeker werken!

 • http://www.samsung-galaxy-s2.net Samsung Galaxy S2

  Mooie batterij pack! Op http://www.samsung-galaxy-s2.net/samsung-galaxy-s2-nieuws/samsung-galaxy-s2-batterijduur-verdubbelen staat ook een trucje waarmee je de duur van je batterij iets kunt verbeteren. maar een batterypack moet zeker werken!

 • Herbert Beekman

  Ik ben super te vreden met mijn Samsung.
  Een tip om drie tot vier met je batterij te doen, sla je apps niet in je telefoon op, maar op de geheugen kaart.

 • Herbert Beekman

  Ik ben super te vreden met mijn Samsung.
  Een tip om drie tot vier met je batterij te doen, sla je apps niet in je telefoon op, maar op de geheugen kaart.

 • Poeth

  Ik kom na een weekendje klooien niet echt klaar met het toestel. Was HTC Windows Phone gewend en ik krijg bv niet mijn outlookmails gesynchroniseerd met de telefoon. Alleen de berichten die nog op de server stonden die kan ik op de telefoon ontvangen, de rest krijg ik er niet op.
  Constant heb ik problemen met de USB-koppeling waardoor een synchronisatie via KIES ook niet lukt. Kort om ik sta op het punt dit toestel het raam uit te gooien. Mocht er iemand zijn die hem wil overnemen om dat die wel klaarkomen met een apparaat als dit, dan melden graag!

 • Poeth

  Ik kom na een weekendje klooien niet echt klaar met het toestel. Was HTC Windows Phone gewend en ik krijg bv niet mijn outlookmails gesynchroniseerd met de telefoon. Alleen de berichten die nog op de server stonden die kan ik op de telefoon ontvangen, de rest krijg ik er niet op.
  Constant heb ik problemen met de USB-koppeling waardoor een synchronisatie via KIES ook niet lukt. Kort om ik sta op het punt dit toestel het raam uit te gooien. Mocht er iemand zijn die hem wil overnemen om dat die wel klaarkomen met een apparaat als dit, dan melden graag!